Bijenale

60.000 posjetitelja paviljona BiH u Veneciji

Projekt Mjera mora privukao je veliku pažnju posjetitelja i kritičara, dodatno ističući kreativni potencijal i inovativnost domaćih umjetnika.
Kultura / Umjetnost | 16. 09. 2024. u 14:22 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Projekt Mjera mora autora Stjepana Skoke i kustosa Marina Ivanovića oborio je dosadašnji rekord posjetitelja Paviljona Bosne i Hercegovine koji je iznosio 60.000, a postavljen je tijekom cijeloga trajanja Bijenala koje obuhvaća razdoblje od sedam mjeseci.

Paviljon Bosne i Hercegovine iz dana u dan bilježi rastući broj posjetitelja, što je dokaz iznimne kvalitete projekta Mjera mora koji je uvršten u brojne vodiče za posjetitelje Bijenala i glasi kao jedan od paviljona "koje morate posjetiti“ na ovogodišnjem Bijenalu, priopćili su iz Sveučilišta u Mostaru.

S obzirom na to da 60. izdanje Venecijanskog bijenala traje do kraja studenog, projekt Mjera mora postavit će novi standard broja posjetitelja koji će, kako su naglasili, u budućnosti trebati premašiti.

Projekt Mjera mora privukao je veliku pažnju posjetitelja i kritičara, dodatno ističući kreativni potencijal i inovativnost domaćih umjetnika.

Organizatori Paviljona izrazili su zadovoljstvo i ponos zbog postignuta uspjeha, ističući važnost međunarodnih manifestacija poput Venecijanskoga bijenala za promociju bosanskohercegovačke kulture i umjetnosti na globalnoj razini.

Ovaj rezultat također je značajan pokazatelj o povećanoj vidljivosti i prepoznavanju kulturnih vrijednosti Bosne i Hercegovine te pruža dodatnu motivaciju za buduće projekte i nastupe na međunarodnoj sceni.

Projekt nastupa Bosne i Hercegovine na 60. Venecijanskom bijenalu u cijelosti je financiran iz sredstava Ministarstva civilnih poslova i Federalnog ministarstva kulture i sporta Bosne i Hercegovine, navodi se u priopćenju.

 

Kopirati
Drag cursor here to close