Bogato

Habitat Culture Fest - Boračko jezero postaje oaza za brojne kreativce

Planirano je održavanje izložbi, književnih večeri i prikazivanje filmova tijekom srpnja i kolovoza.
Kultura / Umjetnost | 23. 06. 2024. u 07:38 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Treći Habitat Culture Fest ove godine počinje 6. srpnja. Kako naglašavaju organizatori, taj vikend je samo uvod za sve ono što dolazi tijekom cijelog ljeta, točnije do rujna.

Planirano je održavanje izložbi, književnih večeri i prikazivanje filmova tijekom srpnja i kolovoza.

Na samom početku trećeg izdanja Festivala bit će održana promocija knjiga Refika Hodžića ''Polaroid kauboj'' i ''Beskućnik'' Namika Kabila, a sprema se i hommage poznatom bh. redatelju fotografu Dinni Kasalu koji je preminuo prošle godine.

U okviru večeri posvećene Kasalu bit će prikazana njegova tri filma, ali i izložba fotografija koje je radio tijekom svoje karijere.

U sklopu okruglog stola ''Should I stay or should I go''  će svoje priče ispričati ljudi koji su otišli u inozemstvo i oni koji su ostali ovdje, razmijenit de svoja iskustva.

Habitat Culture Fest je nastao kao nastavak manifestacije ''Kulturno ljeto'' za su koju su zaslužni istinski zaljubljenici u umjetnost i kulturu, Elmir i Goranka Prevljak.

Želeći napraviti nešto više i sadržajnije, odlučili su pokrenuti Habitat Culture Fest.

''Na Boračko jezero su tada dolazili najveći nizozemski književnici. Nakon toga iz književnih susreta prerasli smo u festival. Željeli smo napraviti tu vezu s dijasporom. Htjeli smo povezati kreativnu dijasporu i napraviti meeting point za njih, za druženje kreativaca koji se nalaze u inozemstvu s domaćim ljudima. Radimo izložbe, radionice, koncerte i sve se događa na više lokacija oko jezera'', kazali su Elmir i Goranka.

Ideja je da se na cijelom Boračkom jezeru napravi više stage-ova i da se paralelno odigrava više događaja. Obzirom da se sve organizira na volonterskoj bazi, nadaju se kako će Habitat Culture Fest tek dobiti na važnosti u narednim godinama, kada će nadređeni prepoznati važnost jedne ovakve manifestacije na Boračkom jezeru i podržati je financijski.

Datumi otvaranja Habitat Culture Festivala su fiksni, a sve ostalo je, kako napominju organizator - vrlo fleksibilno u smislu datuma održavanja događaja koji će se odvijati u okviru festivala tijekom dva mjeseca.

Stoga će javnost pravovremeno obavještavati o planiranim događajima putem njihove Facebook stranice na kojoj možete pronaći sve detalje.

Kopirati
Drag cursor here to close