Povezivanje kroz umjetnost

Izložba koju u Mostaru trebate posjetiti

Izložba je prodajnog karaktera, a ostaje otvorena do 15. svibnja u prostorijama Kluba knjige Ivo Andrić.
Kultura / Umjetnost | 30. 04. 2024. u 18:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Povezali smo se kroz umjetnost'', poruka je s otvaranja izložbe radova korisnika Udruge za down sindrom koja je organizirana u klubu knjige "Ivo Andrić".

''Ovdje se zaista dobro osjećamo i našli smo se u umjetnosti. Preko 15 raznih radionica i izložbi. Pokušavamo kroz kulturu pokazati da i ove osobe mogu napraviti kvalitetan događaj. Ove osobe imaju kreativnost, a mi im trebamo omogućiti da se izraze'', rekao je Igor Ledić predsjednik Udruge za Down sindrom Mostar.

Foto: Bljesak.info / Izložba koju u Mostaru trebate posjetiti

Korisnici Udruge za Down sindrom Mostar su uz asistenciju i pomoć akademske slikarice Ivane Jelčić izložene radove izradili na radionicama, koje su zajednički s Udrugom za down sindrom organizirali u proteklom periodu.

Slikarica Ivana Jelčić, je ponovno svojim nesebičnim i predanim radom, pridonijela realizaciji ovog događaja, te je pripremila radove za izložbu.

Foto: Bljesak.info / Izložba koju u Mostaru trebate posjetiti

Izložba je prodajnog karaktera, a ostaje otvorena do 15. svibnja u prostorijama Kluba.

Inače, Klub knjige Ivo Andrić ovom izložbom najavio je nastavak projekta Povezani kroz umjetnost - drugi dio.

Svi koji su ih pratili u proteklom periodu, upoznati su s projektom koji su proveli u sklopu projekta Mostar - Prostori koji pokreću, koji provodi organizacija People in Need Bosnia and Herzegovina, a uz financijsku podršku Vlade Ujedinjenog Kraljevstva i British Embassy Sarajevo.

Foto: Bljesak.info / Izložba koju u Mostaru trebate posjetiti

Najbolji pokazatelj uspješnosti projekta i pozitivnosti koje je on donio, jest podrška koju je Vlada Ujedinjenog Kraljevstva pružila za nastavak djelatnosti Kluba knjige "Ivo Andrić". S novim projektom, Povezani kroz umjetnost-drugi dio, Klub nastavlja u istom smjeru i s istim ciljem, umjetnošću se povezati s udruženjima i građanima, organizirati događaje u kojima će se progovoriti o statusu i problemima osoba koje pripadaju skupinama osjetljivih pripadnika društva. U Klubu vjeruju da su umjetnost i kultura idealno sredstvo za nadilaženje i osvjetljavanje mnogih problema u društvu. 

Kopirati
Drag cursor here to close