''ECO FRIENDLY COLONY''

Više od 30 umjetnika slikalo simbole Hercegovine

Od 2. do 9. rujna 2024. godine u Parku prirode Blidinje se održava umjetnička kolonija na kojoj sudjeluje preko 30 umjetnika iz zemalja Zapadnog Balkana.
Kultura / Umjetnost | 06. 09. 2024. u 11:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Organizacija Udruga za razvoj, okoliš i kulturu EKO ZH u suradnji sa partnerima na projektu, NVO Naša akcija Kotor Crna Gora i Udrugom Inženjeri zaštite životne sredine Novi Sad Srbija provodi projekt ''ECO FRIENDLY COLONY'', kojim se povezuju mladi iz zajednica Zapadnog Balkana i ostvaruje njihov zajedničko djelovanje, koje će doprinijeti miru, toleranciji, ekologiji, umjetnosti i suradnji među zajednicama u svakom smislu.

Projekt je odobren i financiran od strane Western Balkans Fund

Foto: PR / Sudionici projekta ECO FRIENDLY COLONY

Od 2. do 9. rujna 2024. godine u Parku prirode Blidinje se održava umjetnička kolonija na kojoj sudjeluje preko trideset umjetnika iz zemalja Zapadnog Balkana.

Svaki od sudionika treba naslikati dva umjetnička djela.

Tematski dio slikarskog opusa ovogodišnje kolonije su simboli hercegovačkog kraja; blidinjski pejzaž, Hajdučka vrata, divlji konji te stare hercegovačke kamene kuće.

Sudionici na koloniji u vremenu trajanja kolonije imaju i predavanja na temu "Ekologija kroz angažman zajednice", "Promocija kulturne baštine kroz umjetnost'' i  ''Osnaživanje pojedinaca i nevladinih organizacija u svjetlu integracija u EU".

Foto: PR / Slika divljeg konja

Nastala djela će biti izložena na izložbi koja će se održati o objektu Blidinje Ski & Nature na Risovcu u subotu 7. rujna 2024. godine u 20 sati, a ista dijela će naknadno biti vidljiva javnosti i putem virtualne izložbe

Zainteresirani građani nastala umjetnička djela će moći kupiti na način da iznos za pojedino djelo uplate direktno na račun organizacija koje im preporuči Organizator.

Organizacije kojima se na taj način pomaže, kupnjom umjetničke slike, se brinu o osobama sa poteškoćama u razvoju ili zdravstvenim poteškoćama.

Mladić slika - Mladi slikali Hercegovinu: Blidinjski pejzaž, Hajdučka vrata, divlji konji...

Foto: PR / Mladić slika
Kopirati
Drag cursor here to close