"Alter Ego Mobile Digital Photo Art''

Mostar: Izložba fotografija Zorana Filipovića

Izložba Zorana Filipovića se otvara u četvrtak, 12. rujna u 19 sati u Kosači. Umjetnički projekt u mediju fotografije ''Alter Ego Mobile Digital Photo Art'' svojevrsni je nastavak autorovog istraživačkog rada na temu sjeni, sjenki, opskurnog...
Kultura / Umjetnost | 12. 09. 2024. u 09:59 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Alter Ego Mobile Digital Photo Art'' naziv je autorske izložbe fotografija Zorana Filipovića, istaknutog svjetskog fotografa, pisca i dizajnera, člana HKD Napredak, koja će biti postavljena od 12. do 26. rujna u Galeriji kraljice Katarine Kosača u Mostaru.

Umjetnički projekt u mediju fotografije ''Alter Ego Mobile Digital Photo Art'' svojevrsni je nastavak autorovog istraživačkog rada na temu sjeni, sjenki, opskurnog,.. i referira se na njegov pradavni projekt realiziran prije punih 39 godina – ''Sjenografija'', koji je prvi puta izložen davne 1985. godine u Galeriji SC u Zagrebu. Oba ova projekta, svaki sa svojim originalnim umjetničkim fotografskim pismom primjerenim svojemu vremenu, istražuju skriveni nepoznati svijet sjenki…

Ovu izložbu zajednički organiziraju HKD "Napredak" Glavna podružnica Mostar i HKD "Napredak" Glavna podružnica Zagreb, u suradnji s Napretkovim kulturnim centrom.

Na izložbi će sudjelovat voditelj Galerije Dalibor Nikolić, Ivan Vukoja, ravnatelj HNK Mostar, Miroslav Landeka, dopredsjednik HKD Napredak i predsjednik HKD Napredak GP Mostar, kao i sam autor izložbe Zoran Filipović.

Izložba se otvara u četvrtak, 12. rujna u 19 sati u Galeriji kraljice Katarine Kosača, Hrvatskog doma Herceg Stjepan Kosača, priopćili su organizatori.

Kopirati
Drag cursor here to close