Centar za kulturu

Okrugli stol ''Mostar i Bogdan Bogdanović''

Okrugli stol pod nazivom ''Mostar i Bogdan Bogdanović'' bit će upriličen u mostarskom Centru za kulturu u ponedjeljak 3. lipnja.
Kultura / Umjetnost | 01. 06. 2024. u 11:07 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Okrugli stol pod nazivom ''Mostar i Bogdan Bogdanović'' bit će upriličen u mostarskom Centru za kulturu u ponedjeljak 3. lipnja s početkom u 18 sati.

O ovom slavnom graditelju poznatom i po Partizanskom spomen groblju govorit će arhitekti, povjesničari, konzervatori.

Moderator okruglog stola je Dario Terzić, a sudionici su
: Mare Janakova Grujić, (Centar za graditeljsko nasljeđe Beograd), Dragan Markovina, povjesničar i publicist, arhitektica Senada Habibija, Jasmin Branković, Tatjana Mićević Đurić (Sveučilište u Mostaru), Hajna Tucić, povjesničarka umjetnosti, arhitekt Srđan Gavrilović i konzervatorka Maida Garić (Umjetnička galerija BiH).

Ovim završava izložba čiji su organizatori Centar za kulturu Mostar i Centar za graditeljsko nasljeđe ''VAM'' Beograd dok je Pokrovitelj cjelokupnog programa manifestacije Fond za Zapadni Balkan – Western Balkans Fund.

U protekla tri tjedna koliko je izložba bila postavljena u Centru za kulturu vidjelo ju je oko tisuću posjetitelja a stotine učenika osnovnih i srednjih škola prošlo je kroz radionice koje je vodila muzejska pedagogica Aida Šarac Berbić.

Kopirati
Drag cursor here to close