150 radova

Potpuno drukčija izložba u potpisu mostarskog umjetnika

U subotu 19. studenoga u 20:00 sati bit će otvorena izložba "Lost' Archive of One's Identity" autora Krisa Andrića.
Kultura / Umjetnost | 17. 11. 2022. u 18:13 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Udruga Rezon nastavlja s kulturno-umjetničkim programom u svojim prostorijama te ovog vikenda predstavlja mladog umjetnika iz Mostara.

U subotu 19. studenoga u 20:00 sati bit će otvorena izložba "Lost' Archive of One's Identity" autora Krisa Andrića. Riječ je o ciklusu radova koji su zapis i dokument jednog vremena prosijan kroz osobno iskustvo.

Privatni obračun s papirom rezultirao je sa 150 radova potpuno istog intenziteta u tehnici linoreza koji daju dojam zaboravljene arhivske građe.

Ovu ekspresionističku izložbu prate poruke s fragmentima misli i stanja koje naglašavaju emocionalni doživljaj autora i povezuju ga s publikom, a "retro" izgled linoreza i reciklirani papir daju dojam izgubljene arhivske građe.

"Nakon što smo prošlog vikenda organizirali prvu izložbu u našem prostoru, ogromno je zadovoljstvo što stvaramo kontinuitet programa te predstavljamo i afirmiramo umjetnika iz Mostara čiji su rad i teme kojima se bavi definitivno vrijedne pažnje", ističu iz Rezona.

Kris Andrić je vizualni umjetnik koji je diplomirao i magistrirao grafiku na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu. Zadnjih godina aktivno se bavi socijalno angažiranom umjetnošću i stvara različite koncepte i izložbe.

Neke od njih su "I know you are but, what am I?", "I am Enough" i "Los't Archive of One's Identity" koju po prvi put predstavlja u Mostaru. Najviše voli da izlaže alternativnim, netipičnim izložbenim prostorima koji dijele ista stajališta.

Sve o detaljima izložbe i programu pratite na društvenim mrežama Udruge Rezon.

Kopirati
Drag cursor here to close