Široki Brijeg

Privatno i javno: Rikardo Druškić i Milana Kosanović dobitnici nagrada 'Nikola Vučković'

Manifestaciju je otvorila vlasnica NV galerije prof. Dragana Nuić-Vučković, a izložba lutaka u njezinoj galeriji biti će otvorena do kraja kolovoza 2024.
Kultura / Umjetnost | 19. 07. 2024. u 07:32 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na 22. Međunarodnoj izložbi ''Privatno i javno'' održanoj u vrtu ateliera Vučković i NV galerije u Širokom Brijegu dodijeljene su nagrade ''Nikola Vučković'' za mlade autore, u čijoj su konkurenciji bivši studenti širokobriješke, sarajevske i banjalučke Likovne akademije.

Peteročlani stručni žiri radio je u sastavu akademske kiparice Tonka M. Jelača iz Splita i Elma Alić Šobot iz Sarajeva, akademske slikarice Dragana Nuić-Vučković i Andrijana Mlinarević-Cvetković iz Širokog Brijega, te likovni umjetnik Elvis Berton iz Pazina.

Nagradu ''Nikola Vučković'' dobili su mladi likovni umjetnik Rikardo Druškić iz Sarajeva i akademska grafičarka Milana Kosanović iz Banja Luke.

Posebno priznanje žirija za izvrsnost dobio je akademski kipar Josip Ivešić iz Žepča, ranije nagrađivan na ovoj izložbi.

U sklopu manifestacije u organizaciji ULU En face, u NV galeriji otvorena je i samostalna izložba ''Priča o lutanju, lutkama i ljetu'' akademske kiparice Elme Alić Šobot, prve dobitnice nagrade za mlade na ovoj izložbi 2006. godine.

Manifestaciju je otvorila vlasnica NV galerije prof. Dragana Nuić-Vučković, a izložba lutaka u njezinoj galeriji biti će otvorena do kraja kolovoza 2024.

Kopirati
Drag cursor here to close