Puljić

Bez praštanja, ne možemo otvoriti srce

Kultura / Vjera | 25. 12. 2014. u 12:39 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Neka Božić donese radost života, ohrabrenu nadu, spremniju solidarnost i odvažnije složno zauzimanje za naš opstanak i jednaka prava u ovom društvu koje svi moramo izgrađivati'', rekao je nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić u svojoj božićnoj poruci upućenoj jutros u javljanju za TV N1.

Vjernici, barem oni u Bosni i Hercegovini, blagdan dočekuju u prilično sumornoj političkoj i socio-ekonomskoj atmosferi.

''Možemo reći da je u cijelom svijetu sumorna atmosfera, a na poseban način na komadiću zemlje koji se zove BiH. Smatram da za Božić želimo ono čega najviše trebamo - zdravlja, mira, razumijevanja, suradnje, a na poseban način je to potrebno u ovoj zemlji u kojoj puno toga nedostaje. Moramo se osobno zauzeti da se to mijenja'', poručio je kardinal Puljić.

Poruka Božića su ljubav i mir, a u svojoj poruci kardinal je kazao da "nema Božijeg mira gdje nema opraštanja".

''Božićna noć je donijela svjetlo. Zato je važno shvatiti da bez praštanja ne možemo otvoriti srce ljubavi. Potrebno je očistiti svoju unutrašnjost od svakog otrova. Tek kada se čovjek očisti može djelovati prema drugima i sam ostvarivati ljudima. Prvi korak je praštati, a onda stvarati pomirenje među ljudima'', kazao je kardinal za N1.

Smatra da je potrebno prvo osobno doživjeti da moramo obnoviti svoje dostojanstvo.

''Božji mir je u saradnji s Bogom i čovjekom. Čovjek iz unutarnjeg uvjerenja gradi društvo i zato je potreban osobni stav i osobno uvjerenje koje ćemo ugraditi u život. Potrebno je shvatiti da čovjek ima puno veće vrijednosti od stranke, države, međunarodne zajednice, interesa i novca'', kazao je kardinal Puljić.

''Gdje je Isus tamo vlada mir, sloga i ljubav. Slavlje Božića je vrijeme kada Bogu ništa ne možemo dodati, već od Boga primamo Božju ljubav'', poručio je kardinal Vinko Puljić svim građanima BiH i Hrvatske, ali i cijelog svijeta.

Kopirati
Drag cursor here to close