250 djelatnika

BHRT u punoj HD rezoluciji prati posjet pape Franje Sarajevu

Kultura / Vjera | 02. 06. 2015. u 15:54 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Generalni medijski pokrovitelj, BHRT u subotu će u punoj HD rezoluciji sa sedam lokacija posjete Svetog oca producirati više od 13 sati živog multimedijalnog programa (BHT1, BH radio1 i portal bhrt.ba).

Istovremeno, prijenosi će biti i iz studija BHRT-a u RTV domu.

BHRT će na realizaciji projekta posjete pape Franje BiH i Sarajevu, na terenu i u RTV domu, angažirati 250 uposlenika.

''Pokrivat ćemo svaki korak pastoralnog pohoda Svetog oca. Sa osam kamera, dodatnom ekskluzivnom BHRT kamerom u pratnji u Papinom automobilu, te snimkom iz helikoptera pratit ćemo kompletnu mapu puta kojom će se Papa kretati'', priopćeno je iz BHRT-a.

BHRT će osigurati TV prijenos u punoj HD rezoluciji, sa šest reportažnih kola, 40 fiksnih kamera, 20-tak mobilnih ENG ekipa, koje će dopunjavati programski sadržaj aktualnim kadrovima atmosfere s terena.

Za prijenos signala, BHRT će koristiti komunikacijske platforme od mobilnih linkova, preko prijenosa fiber-optičkom mrežom, zatim upotrebom 3G GSM mreže i standardne satelitske razmjenske mreže.

Prijenos će biti organiziran i ponuđen svim gledateljima kako na zemaljskoj predajničkoj mreži i kablovskim mrežama unutar Bosne i Hercegovine, tako i na EBU razmjenskoj mreži za sve članice ove organizacije, kao i na satelitu za sve zainteresirane strane TV kuće koje žele preuzeti proizvedeni signal.

BHRT će domaćim i inozemnim TV kućama osigurati besplatan signal u HD formatu bez loga BHRT-a i bez grafike, kao i koordinate prijenosa putem satelita.

Također će biti osiguran međunarodni IT ton prijenosa.

BHRT naglašava da upotreba signala u komercijalne svrhe nije dozvoljena i traži od svih kabel operatera u BiH da u svojim paketima daju besplatan signal HD rezolucije građanima BiH na dan posjete pape Franje, priopćeno je iz BHRT-a.

Kopirati
Drag cursor here to close