15. kolovoz

Blagdan Velike Gospe proslavljen i u Bihaću

Misnom slavlju prisustvovali su brojni župljani, uključujući one koji žive u Bihaću, ali i veliki broj onih koji su svoj rodni kraj napustili i sada žive u susjednoj Republici Hrvatskoj.
Kultura / Vjera | 15. 08. 2024. u 20:36 Fena

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Katolici širom svijeta danas obilježavaju blagdan Velike Gospe, 15. kolovoz, koji se tradicionalno slavi i u Zavaljskoj župi Sv. Franje Asiškoga u Bihaću.

Misnom slavlju prisustvovali su brojni župljani, uključujući one koji žive u Bihaću, ali i veliki broj onih koji su svoj rodni kraj napustili i sada žive u susjednoj Republici Hrvatskoj te drugim europskim zemljama.

Radost blagdana sa župljanima podijelio je i bihaćki gradonačelnik Elvedin Sedić, koji je prisustvovao svetoj misi. On je iskoristio priliku da razgovara sa župnikom o potrebama i očekivanjima župe od Gradske uprave, ističući važnost međusobne saradnje.

''Mi Bišćani smo zajedno u teškim vremenima, ali i kada se slavi. Iskoristio sam priliku da popričam s našim župnikom o onome šta očekuju od Gradske uprave i što mi možemo uraditi za njih. Sretan sam što imamo odličnu suradnju sa svim vjerskim zajednicama na ovom području, što dokazuje da je Bihać otvoren grad u kome ima mjesta za sve njegove građane. Još jednom iskrene čestitke našim sugrađanima katolicima povodom blagdana Velike Gospe'' - rekao je gradonačelnik Sedić.

Kopirati
Drag cursor here to close