Bajram šerif mubarek olsun

Brojne osobe iz javnog života čestitale Kurban bajram

''Bajram šerif mubarek olsun''.
Kultura / Vjera | 09. 07. 2022. u 08:59 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

''Svim muslimanima u domovini i svijetu ispred Gradskog vijeća Mostara i u osobno ime  Bajram šerif mubarek olsun. U duhu naših običaja i vjere je da se uvijek posebno radujemo Bajramima. Upućujem iskrene  želje da  bajramske dane provedete u radosti, rahatluku i dobrom zdravlju''.

''Kurban bajram je vrijeme u kome njegujemo vrijednosti solidarnosti sa drugim ljudima. Obnavljamo i popravljamo međuljudske odnose, ispunjavamo naše vjerske dužnosti,  jačamo rodbinske veze i pomažemo ljudima u potrebi''.

''Briga i međusobna pomoć, svijest o potrebi brige za društvenu zajednicu nad našim ličnim stvarima neka bude vodilja da uvijek činimo dobro za sve. Dobro ljudima i našoj zajednici!''

''Vjernicima koji obavljaju hadž iskazujem poštovanje i želje da hodočašće obave u zdravlju i miru''.

''Bajram šerif mubarek olsun'', poručio je predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Salem Marić.

''Vjernicima muslimanske vjeroispovijesti upućujem iskrene čestitke povodom Kurban-bajrama, jednog od najvećih i najradosnijih blagdana Islama, sa željom da ove dane provedete u lijepom raspoloženju i da radost Bajrama podijelite sa svojim obiteljima, rodbinom, susjedima i prijateljima''.

''Bajram šerif mubarek olsun!" – ''Neka je plemeniti Bajram blagoslovljen!'', poručio je mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Premijer Federacije BiH Fadil Novalić je, uime Vlade Federacije BiH i u svoje ime, uputio čestitku povodom predstojećeg Kurban-bajrama.

''Svim muslimanima u BiH i dijaspori upućujem iskrene čestitke povodom Kurban-bajrama, sa željom da nastupajuće mubarek dane provedete u dobrom zdravlju, dijeleći radost bajrama sa svojim najdražim, prijateljima i komšijama''.

''Neka nas i ovaj bajram podsjeti na značaj međusobnog uvažavanja i razumijevanja. Njegujmo tradiciju i običaje koje vijekovima stvaramo, jer su tolerancija, solidarnost i uzajamno poštovanje, put ka miru i boljitku cijelog našeg društva''.

''Našim hadžijama koji su obavili svetu dužnost, želim sretan povratak u Bosnu i Hercegovinu''.

''Bajram šerif mubarek olsun'', stoji u čestitki premijera Novalića.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić uputio je čestitku reisu-l-ulemi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Huseinu ef. Kavazoviću i muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori u povodu Kurban-bajrama

"Uvaženi reisu-l-ulema Kavazoviću,

Vama i muslimanima u Bosni i Hercegovini i dijaspori čestitam Kurban-bajram.

Predstojeće dane želim da provedete u dobrom zdravlju i da radost blagdana podijelite sa svojim obiteljima, prijateljima i susjedima, iskazujući humanost i solidarnost prema onima kojima su najviše potrebne.

Bajram šerif mubarek olsun!"

Predsjedavajući Vijeća ministara BiH Zoran Tegeltija, povodom predstojećeg Kurban-bajrama, uputio je čestitku poglavaru Islamske zajednice u BiH reis-ul-ulemi Huseinu efendiji Kavazoviću i svim vjernicima islamske vjeroispovijesti u BiH.

''U ime Savjeta ministara BiH i u svoje ime upućujem Vam iskrene čestitke povodom nastupajućeg Kurban-bajrama, sa željom da praznik provedete u zdravlju, miru, blagostanju i porodičnoj sreći''.

''U duhu međusobnog poštovanja i solidarnosti, želim vam da ovaj praznik proslavite u dobrom zdravlju, zajedno sa vašim porodicama i prijateljima i da praznični dani donesu radost i mir u vaše domove'', navodi se u čestitki predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Predsjednik HDZ-a BiH i HNS-a Dragan Čović svim muslimanima čestitao je Kurban-bajram.

''Svim žiteljima islamske vjere u Bosni i Hercegovini želim sretan i blagoslovljen Bajram. Neka radost ovog praznika donese obilje blagoslova, ljubavi i duhovnog mira svima koji slave, s nadom da će nas podsjetiti na važnost poštivanja različitosti u BiH'', napisao je Čović na Twitteru.

U povodu islamskog blagdana Kurban bajrama, predsjednik Federacije BiH Marinko Čavara uputio je čestitku svim vjernicima islamske vjeroispovijesti.

"Svim vjernicima islamske vjeroispovijesti želim sretan Kurban bajram, sa željom da predstojeće blagdanske dane provedete u miru, dobrom zdravlju i obiteljskoj sreći.

Kurban bajram blagdan je žrtve, darivanja i brige za bližnje i ujedno prilika za daljnje promicanje razumijevanja i zbližavanja ljudi, te snaga i ohrabrenje u prevladavanju predstojećih izazova i kušnji.

U tom duhu, još jednom vam želim sretan Kurban bajram!

Bajram Šerif Mubarek Olsun!", stoji u čestitki.

Kopirati
Drag cursor here to close