Nakon 60 godina službe

Don Jozo Njavro proslavio Dijamantnu Svetu misu

Ova svečanost bila je posebna prilika da se oda počast čovjeku koji je cijeli svoj život posvetio duhovnom vodstvu i pastoralnom radu.
Kultura / Vjera | 08. 07. 2024. u 11:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Veliki broj vjernika okupio se ove nedjelje, 7. srpnja u Svetištu Kraljice Mira u Hrasnom kako bi proslavili Dijamantnu Svetu misu don Joze Njavro, svećenika koji je obilježio 60 godina služenja Bogu i crkvenoj zajednici. Ova svečanost bila je posebna prilika da se oda počast čovjeku koji je cijeli svoj život posvetio duhovnom vodstvu i pastoralnom radu.

Svečanu i pirgodnu Svetu misu predvodio je upravo don Jozo Njavro, a u koncelebraciji su sudjelovali brojni svećenici, uključujući don Vinka Raguža, župnika župe Svetišta Kraljice Mira, don Ivu Šutala, koji je uvodno govorio o don Jozi, te don Hrvoja Katušić na službi u Vela Luci.

Foto: PR / Don Jozo Njavro proslavio Dijamantnu Svetu misu

Svečanost je započela emotivnim govorom don Ive Šutala koji je istaknuo dugogodišnju predanost don Joze Njavre svećeničkom pozivu i njegovu neizmjernu ljubav prema svojim vjernicima.

Kao znak zahvalnosti župi Kraljice Mira don Jozo je darovao umjetničku sliku, koju je nosio i predao Miho Bošković, nekada najbolji vaterpolist svijeta, igrač VK Jug i iz Cavtata, kojeg je don Jozo vjenčao. Iz svih župa u kojima se služio, don Jozo je dobio darove, posebno iz župe Vela Luka.

Foto: PR / Don Jozo Njavro proslavio Dijamantnu Svetu misu

Nakon Mise, zajednica se okupila na zajedničkom ručku u prostorijama župe.

 

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close