zlatomisnički jubilej

Fra Stjepan Krasić obilježio 50 godina svećeništva

Kultura / Vjera | 17. 08. 2015. u 08:25 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Blagdan Velike Gospe, svetkovina uznesenja Blažene Djevice Marije, proslavljena je u župi Krista Kralja – Čitluk. Uz tradicionalnu proslavu blagdana razlog za radost župljana bila je i proslava zlatne mise fra Stjepana Krasića, dominikanca koji je mladu misu proslavio u rodnom Čitluku na blagdana Velike Gospe 1965. godine.

Zlatnu misu fra Stjepan Krasić proslavi je na vanjskom oltaru u groblju Podadvor u koncelebraciji s petnaestak subraće svećenika, a nadahnutu propovijed na proslavio imao je msgr. dr. Tomo Vukšić, vojni ordinariji u BiH, prenosi Citluk.ba.

Izražavajući zahvalnost fra Stjepan nije zaboravio srdačno zahvaliti svom jučerašnjem propovjednika, župniku župe Čitluk, braći svećenicima,Velikom župnom zboru pod ravnanjem sestre Slavice  Kožul, tenoru Hrvoju Mariću i kninske klape Maslina koji je otpjevao ''Ave Marija'', prijateljima iz Brotnja, Dubrovnika, Korčule, Splita, Kaštela, Zadra, Zagreba i Beča.

Upravo je iz Beča na proslavu 50 godina svećeništva fra Stjepana Krasića doputovao prof. dr. Branko Katalinić, rektor Tehničkog sveučilišta u Beču. Uz rektora Katalinića proslavi su nazočili načelnik općine Čitluk Ivo Jerkić i predsjednik OV Čitluk Marin Radišić, kao predstavnici općinskih vlasti, kao da su uz njih na proslavi bili i predstavnici županijskih i državnih vlasti.

Glasovi okupljenog mnoštva na kraju misnog slavlja slili su se u jedan u veličanstvenoj zajedničkoj izvedbi jedne od najljepših hrvatskih domoljubnih pjesama koja je ujedno i pjesma zahvale Bogu nastala u vrijeme Domovinskog rata. Riječ je o skladbi ''Bože čuvaj Hrvatsku'' Đanija Maršana čijom je izvedbom okončano ovo slavlje.

Kopirati
Drag cursor here to close