Love people

Geronimo napisao pjesmu za Papu

Kultura / Vjera | 01. 06. 2015. u 10:34 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mirko Šenkovski Geronimo, skladatelj i tekstopisac brojnih hitova kao što su ''Čardak'', ''Lavanda'' koju je napisao za Halida Bešlića, ali i tvorac uspješnih pjesama Hanke Paldum i drugih pjevača u BiH, još jednom je dobio potvrdu vrijednosti svog rada.

Naime, melodija ''Love people'' koju je on napisao bit će izvedena prilikom Papine posjete glavnom gradu BiH.

''Dva mjeseca studioznog rada posvetio sam pjesmi kako bi ona imala taj oblik koji je na kraju i privukao ljude iz organizacije Papinog dočeka. Pjesma ''Love people'' bit će prezentirana u izvedbi djece iz Srebrenice sa jednom univerzalnom porukom mira i tolerancije. Melodiju za refren sam imao u glavi gotovo 15 godina. Nikada mi nije bilo jasno zašto baš tu melodiju toliko pamtim, a napisao sam preko 200 pjesama. Očito je postojao razlog nedokučiv i neobjašnjiv običnom čovjeku poput mene, a sada je stigao i odgovor'' kaže Geronimo.

Skladba je snimljena u sklopu humanitarne akcije u prošlogodišnjim poplavama na ideju njegove supruge Dragane Kajtazović. Geronimo ističe veliku podršku Mahira Sarihodžića koji je radio mix i postprodukciju pjesme.

''Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u procesu finaliziranja skladbe, od pjevača do instrumentalista i producenata iz čitave regije. Oni su moju pjesmu oplemenili zajedno sa sjajnim klincima iz Superara. Ismar Porić, uposlenik u ''Superaru'', je uradio tekst na engleskom u refrenu'' govori popularni tekstopisac.

Geronimo naglašava svoju radost jer će Sarajevo u narednim danima u svijet poslati još jednom poruku mira i tolerancije uz melodiju njegove pjesme.

''Takvu čast rijetko koji umjetnik doživi i mislim da je ovo na neki način odgovor na sva moja pitanja koja sam sebi postavljao sve ove godine. Kada pomislite da ste nemoćni i da konce u rukama drže neki nedodirljivi moćni krugovi Bog pokaže svoju snagu pravde'' zaključuje Geronimo.

Kopirati
Drag cursor here to close