Vatikan

Izaslanstvo udruge ''Bijeli put'' Zagreb na audijenciji kod Svetog Oca

Papi su uručili knjigu ''Bijeli put- put čovjekoljublja 1994'' autora dr. Davora Kolende, u kojoj se, uz ostalo, opisuju i humanitarni podvizi pojedinaca, predvođenih dr. Slobodanom Langom, u pomoći Hrvatima BiH, napose Hrvatima Središnje Bosne.
Kultura / Vjera | 26. 09. 2024. u 10:12 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na jučerašnjoj općoj audijenciji kod Svetog Oca, Papa Franjo primio je i izaslanstvo udruge ''Bijeli put'' Zagreb, predvođene potpredsjednikom udruge Brankom Čulom, svestranim humanitarcem jednim od organizatora konvoja Bijeli put za Novu Bilu.

Foto: PR / Izaslanstvo udruge Bijeli put Zagreb na audijenciji kod Svetog Oca

Tom prigodom, Papi su uručili darove iz Hrvatske i Bosne i Hercegovine. Između ostalog, Papi su uručili knjigu ''Bijeli put- put čovjekoljublja 1994'' autora dr. Davora Kolende, u kojoj se, uz ostalo, opisuju i humanitarni podvizi pojedinaca, predvođenih dr. Slobodanom Langom, u pomoći Hrvatima BiH, napose Hrvatima Središnje Bosne.

Također, Papi je uručena i slika iz čuvene crkve Sv. Duha u Novoj Biloj. Za vrijeme naježih ratnih strahota, crkva u Novoj Biloj služila je i kao  bolnica u kojoj su spašavani životi mnogih ranjenih civila i vojnika.

Foto: PR / Izaslanstvo udruge Bijeli put Zagreb na audijenciji kod Svetog Oca

Župnik iz Nove Bile, fra Mogomir Kikić, uz sliku je priložio i pismo zahvale Papi Franji za Apostolski blagoslov koji je Papa uputio povodom pedesete obljetnice utemeljenja ove župe.

Kopirati
Drag cursor here to close