pripreme

Kardinal Puljić blagoslovio zvono za misu na Koševu

Kultura / Vjera | 04. 06. 2015. u 16:30 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhbosanski nadbiskup kardinal Vinko Puljić blagoslovio je danas zvono namijenjeno za Svetu misu, koju će u subotu, 6. lipnja na stadionu Koševo u Sarajevu predvoditi Sveti otac papa Franjo. Kardinal Puljić precizirao je da je u običaju da bude blagoslovljeno sve ono što će služiti liturgiji.

‘’Blagoslovili smo liturgijsko posuđe i ruho, a danas smo blagoslovili i zvono. Sve polako ide prema najvažnijem događaju planiranom za 6. lipanj, a to je susret sa Svetim ocem ‘’, kazao je novinarima kardinal Puljić. Pozvao je vjernike da se tog dana pridruže molitvi, a sve ljude dobre volje da otvore i uši i srca da čuju šta nam to Papa poručuje.

‘’Htio bih da u nama vlada dobra volja, da tu pozitivnu poruku ostvarimo u BiH. Umjesto nas to drugi neće, mi to moramo sami ‘’, poručio je kardinal Puljić. Zvono namijenjeno za Svetu misu 6. lipnja na stadionu Koševo u Sarajevu dopremljeno je ranije ovog mjeseca iz Zagreba, a nakon Papinog posjeta krasit će zvonik nove župne crkve svetog Ignacija Lojolskog na Grbavici. Zvono je izliveno u ljevaonici Josipa Tržeca u Zagrebu, a poklon je firme "Metal product" i obitelji Stjepana Šafrana iz Zagreba.

Predsjednik HKD „Napredak“ Franjo Topić kazao Feni da su se mnogi smijali kada je prije više od godinu dana najavio da će Papa doći u Bosnu i Hercegovinu.

‘’Hvala Bogu, Papa dolazi ‘’, kazao je Topić, navodeći da papa Franjo dolazi čitavoj BiH, svim građanima, a ne samo katolicima.

‘’On je i predsjednik države. Dakle i to pokazuje koliko daje važnost Bosni i Hercegovini i njezinom opostanku. Katolička crkva nikada nije imala dilema oko cjelovitosti BiH, naravno uvažavajući da svi trebaju imati prava, građanska, vjerska, kulturna, nacionalna, politička i sva druga’’, kazao je Topić.

Kopirati
Drag cursor here to close