Svim vjernicima

Kordić i Marić čestitali Kurban-bajram

''U duhu naših običaja i vjere je da se uvijek posebno radujemo Bajramima. Upućujem iskrene želje da bajramske dane provedemo u radosti, rahatluku i dobrom zdravlju'', dodaje Marić.
Kultura / Vjera | 16. 06. 2024. u 19:30 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

"Svim sugrađanima islamske vjeroispovijesti želim uputiti iskrene čestitke u povodu Kurban-bajrama", napisao je gradonačelnik Mostara Mario Kordić. 

Istaknuo je kako Kurban-bajram podsjeća na vrijednosti žrtve, poslušnosti i ljubav prema Bogu i čovjeku.

"Neka ovo vrijeme bude prilika za duboku duhovnu obnovu te zajednuštvo s voljenim osobama. Bajram šerif mubarek olsun!", napisao je Kordić. 

Kurban-bajram čestitao je i predsjedatelj Gradskog vijeća Salem Marić. 

''Svim muslimanima u domovini i svijetu u ime Gradskog vijeća Mostara i svoje osobno upućujem iskrene čestitke u povodu predstojećeg Kurban-bajrama. Bajram šerif mubarek olsun'', napisao je Marić. 

''U duhu naših običaja i vjere je da se uvijek posebno radujemo Bajramima. Upućujem iskrene želje da bajramske dane provedemo u radosti, rahatluku i dobrom zdravlju'', dodaje.

''Kurban bajram nas nadahnjuje da njegujemo vrijednosti solidarnosti sa drugim ljudima. Da obnavljamo i popravljamo međuljudske odnose, ispunjavamo naše vjerske dužnosti i jačamo rodbinske veze. Upućujem posebne poruke za potrebom zajedništva i okupljanja snage i mudrosti na svim ovozemaljskim izazovima i pitanjima naše zajednice'', poručuje prvi čovjek mostarskog Gradskog vijeća.

''Vjernicima koji obavljaju hadž iskazujem poštovanje i želje da hodočašće obave u zdravlju i miru. Bajram šerif mubarek olsun!'', zaključio je Marić.

Kopirati
Drag cursor here to close