Čović zadovoljan

Odbor za doček pape pokazao kako treba voljeti svoju zemlju

Kultura / Vjera | 08. 06. 2015. u 12:23 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dragan Čović, predsjednik Organizacijskog odbora za doček poglavara Vatikana pape Franje, zahvalio je članovima Odbora za sve na čemu su proteklih mjeseci intenzivno radili.

Naveo je da je danas, kada se ljubav prema našoj domovini, nažalost, učestalo iskazuje na pogrešne načine i zanemarivanjem svega onoga što je istinski duh Bosne i Hercegovine, upravo Organizacijski odbor svojim radom, trudom i zalaganjem pokazao na koji način treba voljeti svoju zemlju.

''Zahvaljujem svakom pojedincu diljem Bosne i Hercegovine, ali i šire, koji je bio dio ove iznimne slike zajedništva koja je obišla svijet i pokazala kako je upravo uvažavanje naših različitosti ono što naš čini jakim i jedinstvenim. Duboko uvjeren kako ćemo u razdoblju poslije posjete Svetoga oca nastaviti živjeti moto ovog pohoda "Mir vama", srdačno Vas pozdravljam - istaknuo je Čović, priopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Dragan Mektić uputio je čestitku policijskim i sigurnosnim agencijama u BiH na besprijekornom osiguranju posjete poglavara Rimokatoličke crkve pape Franje BiH.

''Temeljne pripreme koje je Pododbor za sigurnost u sjedištu Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH započeo prije nekoliko mjeseci, rezultirale su da posjeta ovog visokog gosta i oko 100.000 vjernika protekne bez ijednog propusta ili incidenta. Time smo još jednom pokazali da imamo osposobljene policijske i obavještajne strukture koje uz dobru suradnju i koordinaciju mogu odgovoriti i ovako velikom sigurnosnom izazovu'', kazao je Mektić.

Osim policijskih agencija sa svih razina u BiH, Mektić je zahvalio MUP-ovima susjednih zemalja za suradnju i doprinos da dolazak vjernika iz brojnih zemlja okruženja i Europe protekne bez problema, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close