uz glazbu i pjesmu

Papa u sarajevskoj Katedrali

Kultura / Vjera | 06. 06. 2015. u 14:38 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Papa Franjo, u nastavku posjete Sarajevu, došao je papamobilom, u pratnji kardinala Vinka Puljića, iz apostolske nuncijature u Katedrali Srca Isusova.

Papu Franju je uz glazbu i pjesmu pozdravio veliki broj vjernika okupljenih duž trase, a u Ferhadiji je nakratko zaustavio papamobil kako bi pozdravio hodočasnike.

Papa Franjo je stigao pred katedralu Srca Isusova

Posted by Multimedija BHRT on Saturday, June 6, 2015

Rektor prvostolnice mons. Ante Meštrović i katedralni župnik vlč. Marko Majstorović dočekali su papu Franju u katedrali Srca Isusova, koja je majka svih crkava u Vrhbosanskoj nadbiskupiji.

Sveti Otac na ulazu u prvostolnicu od Meštrovića primio je raspelo, koje je poljubio, a zatim od Majstorovića i škropilo s blagoslovljenom vodom s kojom je poškropio sebe i prisutne oko sebe. Nakon ulaska pomolio se na grobu Josipa Štadlera.

Ovdje će se Papa susresti sa svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i sjemeništarcima. Prostor ispred katedrale ispunjen je vjernicima, te mnogobrojnim turistima koji putem velikog ekrana prate program iz sarajevske katedrale, koji će otvoriti pozdravnim govorom kardinal Vinko Puljić.

 

Posted by Multimedija BHRT on Saturday, June 6, 2015


Zatim će uslijediti kratka svjedočanstva dvaju svećenika fra Joze Puškarića, člana Franjevačke provincije Bosne srebrene i vlč. Zvonimira Matijevića , svećenika Banjalučke biskupije, te časne sestre Ljubice Šekerije, Kćeri Božje ljubavi, o zvanju.

Kopirati
Drag cursor here to close