#Christian4Ramadan

Podrška kršćana mjesecu ramazanu: Poste zajedno s muslimanima za mir u svijetu

Kultura / Vjera | 25. 06. 2015. u 13:14 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa muslimana u veljači ove godine je putem društvene mreže Twitter izrazila podršku kršćanskom mjesecu posta što je privuklo velike simpatije kršćanskog svijeta, prenosi Anadolu Agency (AA).

Ovaj put sličnu gestu je uradila grupa kršćana koja je pokrenula ideju da, također, putem Twittera podrže mjesec ramazana tijekom kojeg muslimani u svijetu obavljaju post.

Brojni kršćani iz svih dijelova svijeta putem taga "#Christian4Ramadan" razmjenjuju ideje o ramazanu i islamu.

Također, mnogi od njih na toj stranici pišu kako su odlučili da tijekom ramazana i sami poste kako bi se na taj način solidarizirali s muslimanima u svijetu i promovirali suživot i mir među ljudima.

Kršćanin Jeff Cook je napisao na Twitteru da posti tijekom ramazana u znak suživota u svijetu.

"Vidio sam muslimane koji su tijekom našeg mjeseca posta odlučili postiti", napisao je Jeff napominjući da ga je to motiviralo da posti tijekom ramazana.

Još jedan kršćanin Christian je napisao kako je donio odluku da posti tijekom muslimanskog mjeseca posta u znak solidarnosti sa muslimanskim prijateljima.

"Priznajem da ranije nisam postio duže od jednog tjedna. Nisam siguran kako će mi tijelo izdržati ovaj post jer neću jesti cijeli dan tijekom jednog mjeseca. Ako ponekad ne mognem postiti to ću nadoknaditi nekada poslije", napisao je Christian.

Kopirati
Drag cursor here to close