Kraj Mostara

Proslavljena 100. obljetnica Župe sv. Ilije u Kruševu

Mons. Palić je u homiliji istaknuo važnost slavlja godišnjice osnutka župa i zahvalnost župne zajednice Bogu za sve njegove darove.
Kultura / Vjera | 22. 07. 2024. u 10:53 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vjernici Župe sv. Ilije Proroka u Kruševu pokraj Mostara proslavili su u subotu, 20. srpnja 2024., svetkovinu nebeskog zaštitnika i stotu godišnjicu osnutka župe, izvijestila je Crkva na kamenu, prenosi IKA.

Euharistiju na vanjskom oltaru predslavio je mostarsko-duvanjski biskup i trebinjsko-mrkanski apostolski upravitelj Petar Palić. Uz domaćeg župnika don Marka Šutala, koncelebriralo je petnaestak svećenika.

Mons. Palić je u homiliji istaknuo važnost slavlja godišnjice osnutka župa i zahvalnost župne zajednice Bogu za sve njegove darove.

Na kraju mise župnik don Marko zahvalio je svima koji su pridonijeli ljepoti slavlja i svima koji su ugradili dio sebe u ovo veliko slavlje i proslavu 100. obljetnice župe.

U sklopu proslave ove velike obljetnice, u nedjelju, 14. srpnja, nakon večernje mise, u dvorani nadbiskupa Čule otvorena je foto izložba o životu župe kroz 100 godina.

U utorak, 16. srpnja, na blagdan BDM od gore Karmela, nakon večernje mise održan je susret klapa i večer zajedništva te pučko veselje za cijelu župu.

 

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close