iznenadio vjernike

Putin na liturgiji u seoskoj crkvi: Želim vam uspjeh u dobrim djelima

Kultura / Vjera | 07. 01. 2016. u 22:54 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dolazak ruskog predsjednika Vladimira Putina u malenu crkvu Pokrova Presvete Bogorodice u selu Turginovo u tverskoj oblasti iznenadio je okupljene vjernike, jer dolazak prvog čovjeka Rusije nije bio ranije najavljen, pišu Nezavisne novine.

On je u toj crkvi za Božić bio i 2011. godine, a vjernici pretpostavljaju da je Putin vjerojatno emotivno vezan za to mjesto jer su mu roditelji, otac Vladimir i majka Marija, u crkvi u Turginovu kršteni 1911. godine.

Predsjednik Rusije Vladimir Putin čestitao je Božic´ pravoslavnim kršćanima i svim građanima Rusije koji slave ovaj blagdan, prenijela je pres-služba šefa države.

''Ovaj blagdan nam daruje radosno raspoloženje, budi najsvetlija osjec´anja i misli. Ujedinjuje nas oko ideala dobra, ljubavi i milosrđa. Ove neizmjerne dragocjenosti igraju posebnu ulogu u povijesti Rusije, tijekom stoljeća su duhovni i moralni stubovi društva'', naveo je Putin u čestitki.

Naglasio je da Ruska pravoslavna crkva i druge kršćanske konfesije Rusije danas nastavljaju tradiciju odgovornog služenja, pomažu ljudima da pronađu vjeru, jačaju ih na životnom putu.

''Kršćanske konfesije u Rusiji imaju značajnu ulogu u odgoju mladih generacija, učvršc´ivanju institucije obitelji, materinstva i djetinjstva, harmonizacije međunacionalnih i međureligijskih odnosa'', rekao je Putin, navodeći kako je to velik i ozbiljan rad koji zaslužuje duboko, iskreno poštovanje.

''Želim pravoslavnim kršćanima, svim građanima Rusije koji slave rođenje Kristovo, srec´u, mir i uspijeh u dobrim djelima'', dodao je Putin.

Kopirati
Drag cursor here to close