Čestitka

Reisu-l-ulema čestitao Božić

Kultura / Vjera | 24. 12. 2014. u 15:02 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein ef. Kavazović uputio je nadbiskupu vrhbosanskom kardinalu Vinku Puljiću čestitku u povodu Božića.

U čestitci reisa Kavazovića se kaže kako su blagdani vrijeme i prigodna prilika za potvrđivanja osobne i univerzalne dobrote i radosti kojom Božija objava oplemenjuje pojedinca i društvo i zgodna prilika za manifestiranje širine vjerničkog srca i topline ljudske riječi.

''Iskreno poštujući ovo vrijeme posebnog duhovnog ozračja koji osjećaju i kojim se inspiriraju kršćani širom svijeta, a posebno naši susjedi, u svoje osobno i uime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini čestitam Vama osobno, kardinale Puljiću, redovnicima i redovnicama Katoličke crkve i svim katolicima u našoj zajedničkoj domovini Bosni i Hercegovini veliki blagdan rođenje Isaa (Isusa), neka je na njega Božiji mir i spas'', ističe se u čestitki.

Uvjeren da će ovo blagdansko vrijeme za vjernike biti razdoblje velike duhovne radosti i sreće, reis Kavazović je izrazio želju da vjerski blagdani među našim vjernicima i narodima jačaju duh razumijevanja i poštovanja.

Reis Kavazović je u čestitki uputio molbu Uzvišenom Bogu da srca ljudi ispuni razumijevanjem i brigom jednih za druge, da omili susjedsku solidarnost i volju da u zajedničkoj radosti i sreći gradimo društvo slobode, napretka i jednakopravnosti za sve ljude i narode, stoji u čestitki reisa Kavazovića koju prenosi MINA.

Kopirati
Drag cursor here to close