Izrazio sućut

Reisul-ulema Kavazović: Vjerujem u solidarnost našeg naroda

"Nadam se da će državni organi i institucije učiniti sve što su dužni da ublaže posljedice ove katastrofe", kazao je reisul-ulema Kavazović.
Kultura / Vjera | 04. 10. 2024. u 17:31 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prirodna nepogoda koja je zadesila područja nekoliko općina u Bosni i Hercegovini, posebno područja općina Konjica, Jablanice, Fojnice i Kiseljaka, gdje je pored velike materijalne štete, prema dosadašnjim informacijama, stradao veliki broj civila, nanijela je veliku štetu i infrastrukturi Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini.

Neke džamije su potpuno uništene. Oštećeni su i drugi objekti, kao što su dječji vrtići i stambeni objekti imama, piše MINA. 

Tim povodom reisul-ulema Islamske zajednice Husein-ef. Kavazović uputio je poruku koju prenosimo u cijelosti:

"Naša domovina i građani su pogođeni velikom prirodnom katastrofom koja je napravila ogromnu materijalnu štetu. Veći gubitak od toga je gubitak ljudskih života. Kao vjernici, prihvaćajući Božje određenje, dužni smo iskazati svoju solidarnost i suosjećanje s obiteljima žrtava kao i onima koji su izgubili svoje domove.

Vjerujem u solidarnost našeg naroda koja nikada nije izostala u ovakvim situacijama. Nadam se da će državni organi i institucije učiniti sve što su dužni da ublaže posljedice ove katastrofe.

Islamska zajednica je danas stavila sve svoje resurse na raspolaganje organima Zajednice kako bi pomogli premašivanju ovog iskušenja. Na kraju, u svoje ime i u ime Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini, izražavam taziju-sućut obiteljima žrtava, uz molbu Allahu dž. š. da stradalima ukaže Svoju milost, a ozlijeđenima da brz oporavak", stoji u poruci reisul-uleme.

Kopirati
Drag cursor here to close