Ujedinjeni u molitvi

VIDEO | Bili smo na Mladifestu: Tisuće mladih iz cijelog svijeta zajedno slavile Boga

Ekipa portala Bljesak.info pridružila se misnom slavlju te svečanom programu. Što smo zabilježili provjerite u nastavku.
Kultura / Vjera | 05. 08. 2024. u 22:41 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svečano misno slavlje zadnje večeri Mladifesta u Međugorju predslavio je biskup mostarsko-duvanjski i apostolski upravitelj trebinjsko-mrkanski mons. Petar Palić.

Zborna molitva 

U koncelebraciji su bilo mons. Aldo Cavalli, apostolski vizitator s posebnom ulogom za župu Međugorje te mons. Vlado Košić, sisački biskup uz ostalih osam biskupa i 684 svećenika.

Mons. Petar imao je kao i inače propovijed bogatu porukama za ovaj trenutak života i posebno za okupljene mlade: biranje između lažnih i pravih Božjih proroka, suradnja s Isusom onda kad nedostaju ljudski resursi i snaga, gdje je pravo blago. Možda bi ju mogli sažeti u ovu jednu lijepu misao: "Gdje mi dosegnemo granice, Božje mogućnosti tek počinju!".

Za vrijeme zborne molitve, ostalo se za trenutak u šutnji, a nakon toga framaši su pred oltar prinijeli sto metara dugo platno na kojemu su posljednjih dana ispisivali svoje molitve, nakane, pozdrave, prenosi Međugorje.info.

Na kraju misnog slavlja, fra Zvonimir je zahvalio predslavitelju svete mise, a onda je kazao mladima:

"Hvala Gospodinu, hvala Majci Božjoj Kraljici Mira za ovaj 35. Mladifest. Nadamo se da vam je ovo vrijeme uistinu bilo vrijeme molitve, vrijeme duhovne obnove i nadamo se da se vidimo i sljedeće godine".

Foto: Bljesak.info / Veliki broj vjernika iz cijelog svijeta

Službeni kraj 

Nakon svete mise bilo je Klanjanje pred Presvetim sakramentom, nakon kojega su svećenici ispruženih ruku na blagoslov sišli među mlade.

Iza toga je slijedilo poslanje: predstavnici svih zemalja primili su simboličan dar – krunicu (da ih podsjeća na Mariju).

Mladifest je u pjesmi i plesu trajao još dugo u noć. Službeno će završiti u utorak ujutro, na svetkovinu Preobraženja Gospodinova, misnim slavljem na Križevcu u pet sati.

Podsjetimo, Međunarodni susret mladih "Mladifest" u Međugorju, ove godine se održavao pod geslom "Marija je uistinu izabrala bolji dio".

Ovogodišnji festival okupio je više desetaka tisuća mladih iz preko 70 zemalja svijeta te više vod 600 svećenika iz cijelog svijeta.

Iako će točne brojke biti poznate tek za nekoliko dana, najavljeno je kako bi ovogodišnji festival mogao oboriti rekord po broju hodočasnika.

Foto: Bljesak.info / Mladi iz cijeloga svijeta stigli su u Međugorje
Kopirati
Drag cursor here to close