Saborna crkva Svete Trojice

FOTO | Vladika Dimitrije služio svetu liturgiju: Ohrabrenje mostarskim pravoslavcima

Znak je to podrške pravoslavcima u Mostaru. Svetoj liturgiji nazočili su vjernici iz Mostara, ali i šire Hercegovine.
Kultura / Vjera | 09. 12. 2022. u 13:10 J.P. | Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vladika zahumsko hercegovački i primorski Dimitrije, sa sveštenstvom i monaštvom Eparhije u petak je u Sabornoj crkvi u Mostaru služio svetu arhijerejsku liturgiju. 

Naime, znak je to podrške pravoslavcima u Mostaru. Svetoj liturgiji nazočili su vjernici iz Mostara, ali i šire Hercegovine. 

Foto: Denis Kapetanović/Bljesak.info / Vladika Dimitrije služio svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornoj crkvi Svete Trojice u Mostaru

Liturgiji su prisustvovali ministar vanjske trgovine i ekonomskih poslova Staša Košarac, zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Mostara Velibor Milivojević te generalni konzul Republike Srbije u Mostaru Vaso Gujić.

Foto: Denis Kapetanović/Bljesak.info / Vladika Dimitrije služio svetu arhijerejsku liturgiju u Sabornoj crkvi Svete Trojice u Mostaru

Kordić: Simbol koji ćemo zaštiti

Liturgiji je prisustvovao i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić koji je razgovarao s okupljenim vjernicima i sveštenicima. 

"Saborne crkva Svete Trojice u Mostaru je jedan od simbola našeg grada. Nažalost, događaji poput nedavnog svjedoče da među nama ima onih koji napadaju vrijednosti, baštinu i simbole. Od nadležnih policijskih i pravosudnih tijela očekujemo brzu i efikasnu istragu uz nadu da će počinitelji biti adekvatno kažnjeni", kazao je mostarski gradonačelnik Mario Kordić.

Kako je istaknuo, Grad Mostar će osigurati sredstva za sudjelovanje u sanaciji nastale štete.

Kopirati
Drag cursor here to close