Svečano

Župa Polog proslavila svoju nebesku zaštitnicu Blaženu Djevicu Mariju

Misno slavlje predvodio je novi pološki župnik don Milenko Krešić, koji je tu službu preuzeo od dosadašnjega župnika don Pere Marića koji je otišao u mirovinu.
Kultura / Vjera | 10. 09. 2024. u 11:51 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Župa Rođenja Blažene Djevice Marije u Pologu kod Mostara svečano je, u nedjelju 8. rujna, proslavila svoj patron.

Misno slavlje predvodio je novi pološki župnik don Milenko Krešić, koji je tu službu preuzeo od dosadašnjega župnika don Pere Marića koji je otišao u mirovinu.

Uz don Milenka u koncelebraciji bili su: župnik župe Blagaj-Buna don Slaven Ćorić, župnik iz Kruševa don Marko Šutalo te župnik i župni vikar iz župe sv. Mateja iz Mostara don Tomislav Ljuban i don Nikša Pavlović.

Foto: Crkva na kamenu / Misno slavlje

Kod oltara su posluživala trojica đakona hercegovačkih biskupija, javlja CNAK.

Don Milenko se u svojoj propovijedi, koju je započeo objašnjenjem povijesnoga nastanka blagdana Rođenja BDM, uglavnom zadržao tumačeći rodoslovlje Isusa Krista kojeg donosi sv. Matej evanđelist istaknuvši kako ovo rodoslovlje, kako ondašnjim Židovima, tako i današnjim kršćanima govori kako Bog ostaje vjeran svojim obećanjima te ohrabruje da vjernike da se ne boje povjerovati i živjeti po Božjoj riječi i onda kad ona nije u skladu s njihovim ljudskim planovima i promišljanjima jer Bog uvijek ostaje vjeran i ispunja svoja obećanja.

Foto: Crkva na kamenu / Župa Polog proslavila svoju nebesku zaštitnicu Blaženu Djevicu Mariju

Na kraju vrijedi kazati da se vjernička zajednica u Pologu za proslavu svoje nebeske zaštitnice pripravljala trodnevnicom i svetom ispovijedi.

Misu uočnicu slavio je domaći svećenik don Radoslav Zovko.

Kopirati
Drag cursor here to close