Zanimljivo...

10 stvari koje Kate Middleton ne smije raditi kao član kraljevske obitelji

Među mnogim stvarima koje Middleton navodno ne može raditi je davanje autograma.
Lifestyle / Flash | 20. 08. 2024. u 14:22 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mnogo je pozitivnih stvari kad postajete član britanske kraljevske obitelji, prenosi Pop culture. No, postoje i mnoge stvari koje ne možete učiniti, otkrila je Kate Middleton. Na primjer, nije joj dopušteno letjeti u avionu sa svojim suprugom i svekrom - kraljem Charlesom - u isto vrijeme.

Oni u liniji nasljeđivanja ne mogu putovati zajedno avionom ili brodom kako bi osigurali da postoji netko tko će preuzeti krunu u slučaju fatalne nesreće. Trendchaser  je prethodno sastavio dugačak popis drugih stvari koje Middleton ne smije raditi kao kraljevska osoba, a mi smo taj popis prilagodili u nastavku.

1. Monopol nije dopušten

Jedna od iznenađujućih uputa u cijelom pravilniku kraljevske obitelji, je da nitko ne smije igrati društvenu igru Monopoly.

Pravilo se pojavilo ne tako davno, jer je 2008. godine vojvoda od Yorka - Middeltonov ujak princ Andrew - izdao dekret kojim je to definirao kao "opaku" zabavu i pozvao sve kraljičine podređene da se suzdrže od igranja.

2. Ona ne može glasati

Kad se udala za princa Williama, Middleton se, na neki način, odrekla prava glasa. Članovima kraljevske obitelji kraljičinim pravilom zabranjeno je glasati, tako da ostaju neutralni po pitanjima parlamenta, ali nisu zabranjeni zakonom.

3. Stroga pravila odijevanja

Članovi kraljevske obitelji moraju se pridržavati vrlo strogih pravila odijevanja kada je u pitanju ono u čemu se pojavljuju tijekom javnih nastupa.

Middleton ne smije nositi kožu koja dolazi od žrtvovane životinje, niti joj je dopušteno nositi odjeću jarkih, vibrirajućih boja.

Osim toga, postoje vrlo stroga pravila o tome kada može nositi crno. Ova boja je prihvatljiva samo za večernje događaje i pogrebe/razdoblja žalosti.

4. Bez javnog iskazivanja ljubavi

Iako je to vjerojatno teško za ljubavni par, Middleton i njezin suprug princ William ne smiju javno pokazivati ljubav. Kažu da je to zbog toga što je pokojna kraljica smatrala da to ne dolikuje kraljevskoj obitelji.

5. Nema osobnih računa na društvenim mrežama

Ovo se pravilo može činiti malo pretjeranim, ali logika iza njega je donekle zdrava.

Middleton - i svi članovi kraljevske obitelji - ne smiju imati osobne račune na društvenim mrežama u nastojanju da izbjegnu krađu identiteta i curenje privatnih podataka.

Kraljevska obitelj ima službene račune na društvenim mrežama, ali njima upravlja osoblje palače.

6. Politika boje noktiju

Netko vjerojatno ne bi pomislio da je nešto tako beznačajno poput laka za nokte velika stvar, ali za kraljevsku obitelj jest.

Prema kraljevskom protokolu, Middleton ima samo dvije mogućnosti kada je u pitanju boja laka za nokte - Soft Pink 28 Rose Lounge (Bourjois) i Nude 423 Allure (Essie) - jer se tako očekuje da će zadržati prirodan izgled.

Zanimljivo je da je kraljica Elizabeta koristila isti lak za nokte otprilike 30 godina.

7. Dagnje i kamenice su zabranjene

Prema jednom od neobičnijih pravila, Middleton ne smije jesti dagnje ili kamenice ni za jedan obrok.

Ovo je posebno pravilo na snazi jer ti posebni proizvodi od morskih plodova zahtijevaju vrlo specifično skladištenje i pripremu, inače mogu dovesti do zdravstvenih opasnosti koje članovi kraljevske obitelji ne mogu riskirati.

8. Kralj je prvi

Tehnički, ovo posebno pravilo vrijedi za sve u kraljevskoj obitelji, ali ipak je zanimljivo.

Dok jede s kraljem, kada on završi s jelom, svi ostali za stolom moraju odložiti pribor i također prestati jesti, čak i ako nisu završili s jelom.

9. Ona ne može sama zaraditi novac

Možda je profesionalna fotografkinja, ali, prema kraljevskim smjernicama, Middleton ne smije profitirati od njezina rada.

Umjesto toga, njezine fotografije puštaju se u javnost putem palače.

10. Nema potpisivanja autograma

Iako se članovi kraljevske obitelji gledaju kao slavne osobe, zapravo postoje neka ograničenja u pogledu sličnosti. Kao što je nemogućnost potpisivanja autograma.

Prema pravilima krune, Middleton smije potpisivati samo dokumente koje je prethodno odobrio njezin svekar, kralj Charles III.

Ovo obrazloženje za ovo posebno pravilo je zbog zabrinutosti da bi kriminalci mogli pokušati krivotvoriti njezin potpis.

 

Kopirati
Drag cursor here to close