Dokazano djeluju!

10 trikova za guste trepavice koje smo trebali znati ranije

Guste trepavice su želja svake žene, no nažalost, priroda je samo pojedinim podarila taj zanosni volumen.
Lifestyle / Flash | 05. 01. 2024. u 11:47 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ako niste jedna od sretnica, ne brinite jer imamo rješenje. U ovom članku ćemo otkriti trikove za guste trepavice u koje se kunu svi vizažisti. Ako ih budete koristili, sigurni smo da će vaše trepavice ubrzo postići veći volumen, koji će dodatno naglasiti vašu prirodnu ljepotu. 

1. Hidratacija 

Kao što naša koža treba hidrataciju da bi bila zdrava i lijepa, isto se pravilo može upotrijebiti za trepavice. Ricinusovo i kokosovo ulje su česti izbori koji dokazano pružaju svu potrebnu njegu i hidrataciju.

Uz redovitu upotrebu, vaše trepavice će postati gušće i ljepše te ćete uz samo malo truda izgledati odlično. Ako već niste, vrijeme je da počnete koristiti ovaj trik i uvjerite se u njegovu snagu. 

2. Četkica za trepavice 

Još jedan trik za guste trepavice je redovno korištenje četkice za četkanje trepavica. Tako ćete s njih skinuti ostatke šminke, što će spriječiti njihovo zapetljavanje te ih držati čistim.

Također, četkanje može ukloniti mrtvu kožu s okolnog područja trepavica te pomoći kod rasta, novih i gušćih dlačica. 

3. Dječji puder 

Stari trik koji se koristi za ljepši izgled trepavica je stavljanje malo dječjeg pudera prije nanošenja maskare. Ovaj postupak pomaže da se istaknu i najtanje dlačice koje ćete kasnije lakše naglasiti dobrom maskarom.

Ako već niste, probajte ovaj trik i uživajte u zanosnom pogledu na koji nitko neće moći ostati ravnodušan. 

4. Koristite dvije vrste maskare

Ako želite guste i lijepe trepavice, koristite dvije vrste maskare. Prva maskara će produžiti trepavice dok će druga dodati volumen koji će pružiti dodatnu ljepotu vašim očima. Ako želite prirodniji izgled, možete kombinirati dvije boje maskare poput smeđe i crne.

Smeđu koristite za donje trepavice a na gornje je koristite kao prvi sloj nakon kojeg ćete nanijeti crnu. Ova tehnika će dati punoću svakoj dlačici te ćete dobiti trepavice koje zaslužujete. 

5. Koristite uvijač trepavica 

Korištenje uvijača trepavica prije nanošenja maskare će dodati dodatnu dimenziju, te će otvoriti vaše oči i učiniti trepavice vidljivijim. Koristite ga uz korijen trepavica jer ćete tako omogućiti da se lijepo uviju prema van.

Nakon ovog koraka odmah nanesite maskaru koja će sigurno lijepo izvući svaku dlačicu te tako utjecati na ljepši izgled vaših očiju. 

6. Pomjerajte četkicu lijevo - desno dok nanosite maskaru

Prilikom nanošenja maskare, pomjerajte četkicu lijevo-desno te se pobrinite da uvijek krenete od samog korijena trepavica. Tako ćete osigurati da se proizvod fino rasporedi kroz svaku dlačicu što će omogućiti ljepši i gušći izgled trepavica.

Također, ako budete koristili ovaj trik, bit će vam potreban samo jedan sloj maskare jer će je upiti bolje nego inače. Rezultat toga je ravnomjerno prekrivanje i dodatni volumen koji ostavlja bez daha. 

7. Topla maskara

Kako bi dodatno naglasili svoje trepavice, prije upotrebe stavite bočicu maskare pod toplu vodu. Ona će je dodatno omekšati te će imati ljepšu teksturu koja će se bolje i ravnomjernije rasporediti po trepavicama.

Ova tehnika je odlična za svaku ženu koja je u žurbi i nema vremena za nanošenje dva sloja maskare. Osim što ćete uštedjeti vrijeme, izgledat ćete prirodno, lijepo i njegovano. 

8. Maskaru nanosite od korijena trepavica 

Da bi bilo koja maskara izgledala lijepo na vašim očima, potrebno ju je nanositi od korijena. Krenite od vanjske strane oka te idite prema unutrašnjosti.

Tako ćete uz prethodno uvijene trepavice omogućiti dodatni volumen na vanjskoj strani te ćete otvoriti oko. Uz ovaj trik zajedno sa svim ostalim, nema razloga da ne dobijete na punoći i gustini vaših trepavica. 

9. Nanesite dva sloja maskare 

Ako želite dodatni volumen, odmah nakon prvog sloja maskare, nanesite drugi dok su još vlažne.

Tako se trepavice neće lijepiti te će se proizvod moći fino rasporediti na svaku dlačicu. Ovaj trik će vam osigurati efekt punoće koji će dodatno naglasiti vašu prirodnu ljepotu. 

 10. Pravilna prehrana 

Osim svih kozmetičkih trikova koje možete koristiti, ne smijete zaboraviti na pravilnu prehranu. Osigurajte dovoljan unos vitamina, posebno vitamina E, biotina i omega-3-masnih kiselina kako bi potaknuli rast i jačanje trepavica. 

Za kraj 

Nadamo se da će vam naši trikovi za guste trepavice pomoći da napokon budete zadovoljni vašim. Slobodno isprobajte razne stvari te se držite onih koje vam najbolje pomažu.

I naravno, ne zaboravite uživati u ljepoti vaših trepavica i pogledima koje ćete njima plijeniti!

Kopirati
Drag cursor here to close