Izbjegavajte ih

3 navike na društvenim mrežama koje vam polako uništavaju život

Svaki put kada se osjećate povrijeđeno, krivo, nedovoljno dobro ili uzrujano zbog svog života, tijela ili veze uspoređujući se s drugim ljudima na društvenim mrežama, vaše samopoštovanje opada.
Lifestyle / Flash | 16. 08. 2024. u 10:59 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako je osnažujuće povezati se sa svijetom klikom na virtualni gumb, može biti jednako brzo i lako otkriti više načina na koje još niste tamo gdje želite biti - a to može biti užasno, prenosi Your Tango.

Osjećati se nadahnuto onim što vidite na aplikacijama društvenih medija je sjajno, ali ako se osjećate loše zbog toga, znajte da to ima više negativnog utjecaja nego što mislite.

Vaše samopoštovanje je slagalica od tri krhka dijela. A ako je bilo koji dio savijen, slomljen ili zgužvan, vaša je slagalica nepotpuna i vaše samopouzdanje trpi — a to utječe na svako područje vašeg života, svaku sekundu vašeg dana. 

U nastavku donosimo  3 navike na društvenim mrežama koje vam polako uništavaju život:

1. Uspoređujete se s drugima

Kada učite kako biti samouvjereniji, uspoređujući svoje tijelo s nekim vitkijim, spremnijim ili privlačnijim od njega, štetite svojoj slici o sebi. Morate se osjećati dobro u svojoj koži. Posve je moguće da se osjećate zdravo, sretno i cjelovito čak i ako ne izgledate kao model s naslovnice časopisa. Prestanite se uspoređivati govoreći:

"To je za mene" kada vidite nešto što vam se sviđa ili želite. Vaša podsvijest voli izravne zahtjeve kako bi mogla privući te stvari u vaš život. Gledajte na to kao da naručujete hranu u restoranu. Ne možete samo reći: "Donesi mi večeru." Naručujete ono što želite konkretno i to dobivate.

2. Pretvarate se da ste netko tko niste

Flert ili objavljivanje na internetu radi pridobivanja pažnje ili prihvaćanja, umjesto njegovanja stvarnih, osobnih odnosa smanjuje vaše samopoštovanje. Ako vam osjećaj govori da nešto nije u redu prestanite s tim.

Društveni mediji vrlo brzo zadovoljavaju vašu osnovnu psihološku potrebu za vezom, ali često po cijenu zdravog odnosa sa samim sobom i vašim partnerom i obitelji - pravim vezama koje trebate. Možete se osjećati osnaženo da budete žena kakva biste trebali biti. Nema potrebe da se zadovoljite virtualnim, globalnim prihvaćanjem ili površnom dramom koja je stalno dostupna.

3. Temeljite svoje osjećaje o sebi na tuđim postignućima

Ako se osjećate loše kad vidite nekoga tko je talentiraniji, radi bolji posao ili dobiva više novca ili priznanja, samopouzdanje vam može pasti poput stijene. Biti samouvjeren je ono što osjećate o sebi. Sve što vas čini drugačijima ili jedinstvenima leži u vašoj moći.

Upoznajte tko ste, u što vjerujete, svoje vrijednosti i što donosite na stol. Vaše samoprihvaćanje je dragocjenije od bilo čijeg mišljenja o vama. Zapamtite to.

Kopirati
Drag cursor here to close