Trikovi

6 korisnih savjeta za šminkanje za žene starije od 40 godina

Budući da se naša koža mijenja kako starimo, prilagođavamo svoje rutine njege kože kako bismo odgovorili na naše nove potrebe i brige. Ali što je s našom šminkom?
Lifestyle / Flash | 12. 09. 2024. u 12:48 Bljesak.info | M.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Iako smo zagovornici nošenja kakvog god lijepog izgleda želimo, bez obzira na naše godine, ne bismo nužno koristili iste proizvode šminke danas kao u srednjoj školi - pa zašto se šminkati na potpuno isti način kada imamo preko 40 godina?

Zato smo se obratili slavnim vizažisticama Fulviji Farolfi i Caroli Gonzalez za njihov najbolji savjet o šminkanju za žene starije od 40 godina koje žele nastaviti slaviti svoju prirodnu ljepotu, prenosi Instyle.

Nemojte preskočiti pripremu kože

"Odlična priprema kože osobito je važna za žene starije od 40 godina, i navečer i ujutro, prije nanošenja šminke", kaže Farolfi. "Suha koža će rezultirati kredastim izgledom podloge ili previše masnom kožom ako koristite pogrešne proizvode."

Farolfi preporučuje korištenje nježnog sredstva za čišćenje s lanenom krpom i hladnom vodom. Također, uložite u hidratantnu kremu koja učvršćuje i podiže kožu. "Pronalaženje pravih hidratantnih krema za postizanje zdravog izgleda kože jedan je od najvažnijih koraka prije nanošenja šminke", kaže Gonzalez.

Provjerite koristite li hidratantnu kremu koja ne djeluje protiv vrste završne obrade šminke koju tražite. Na primjer, masna hidratantna krema poništit će željeni mat izgled.

Odaberite pravu podlogu

Možda se čini očiglednim, ali prava nijansa podloge osigurat će prirodan izgled šminke. Kada birate podlogu, Gonzalez preporučuje da odaberete nijansu koja će ugrijati ton vaše kože u odnosu na onu koja čini da izgleda hladno.

Što se tiče formule podloge, Farolfi kaže da je ključno odabrati onu koja nije previše masna ili previše suha.

Koristite korektor za prekrivanje mrlja

Kad govorimo o prekrivanju, ako želite prikriti staračke pjege, pjege od sunca ili melazmu, korektor je vaš najbolji izbor jer nanošenje pudera na takvu kožu može samo pogoršati stanje.

"Kada prekrivate mrlje, uzmite korektor u krem bazi koji pruža potpuno prekrivanje i iste je nijanse kao vaša podloga", kaže Gonzalez. Nanesite podlogu, a zatim pređite preko svih mrlja korektorom s pomoću malog kista. "Utapkavanje područja pruža veću pokrivenost u odnosu na razmazivanje. I svakako pomiješajte korektor s puderom", upućuje Gonzalez.

Pristupite shimmer-u oprezno

Nikad niste prestari da nosite shimmer na očima, ali obratite pozornost na formulu. Farolfi preporučuje korištenje kremaste sjene umjesto pudera, koji može postati kredast na suhoj koži i naglasiti sve nesavršenosti.

Nanesite maskaru za trenutno podizanje očiju

Gonzalez kaže da nekoliko slojeva maskare za volumen može trenutno podići područje oko očiju tako da trepavice budu istaknute.

Nanesite olovku na usne

Ocrtavanje usana olovkom kako se ruž ne bi pokvario nije najbolje rješenje; međutim, potpuno premazivanje usana olovkom može produžiti vijek trajanja boje na usnama. Farolfi predlaže korištenje kremaste olovke koja se neće osušiti na usnama.

Iscrtajte usne točno uz rub ili čak malo izvan te crte kako biste dali dojam punijih usana, savjetuje Gonzalez. Neutralna olovka ili ona koja odgovara boji vaših usana savršene su opcije za lijep izgled vaših usana.

 

 

Kopirati
Drag cursor here to close