HNŽ

8 veličanstvenih završilo ovogodišnju 10. speleoškolu

Ukupno osam upisanih ove godine uspješno je završio obuku i položio pismeni i usmeni ispit.
Lifestyle / Flash | 15. 04. 2024. u 07:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Speleološko društvo Herceg objavilo je na svojim stranicama kako su završili ovogodišnju 10. speleoškolu. Ukupno osam upisanih ove godine uspješno je završio obuku i položio pismeni i usmeni ispit.

''Ove godine smo imali 8 upisanih,  a kako je vrijeme prolazilo shvatili smo da imamo 8 veličanstvenih, sa kojima je bilo prekrasno raditi, koji su brzo učili i još brže napredovali. Našim sad već kolegama želimo sreću i nadamo se da će pojedinci ostati u svijetu speleologije'', poručili su iz Speleološkog društva Herceg.

Speleoškola podijeljena je na teorijski i praktični dio. Teorijski dio čine predavanja iz oblasti geologije, hidrologije, biologije, arheologije, tj. sve usko vezano za speleologiju, dok praktični dio obuhvaća tehnike rada na užetu, svladavanje vertikala, kretanje u speleološkom objektu, izradu topografskog nacrta te orijentaciju i kretanje u prirodi.

Nakon uspješno završene speleološke škole polaznici dobivaju diplome i stječu pravo punopravnog članstva u Speleološkom društvu Herceg te se dalje mogu uključiti u aktivnosti društva koje se ponajviše odnosi na istraživanje špilja i jama na području BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close