Za vikend

Akcija čišćenja Neretve, Starog grada i Starog mosta

Lifestyle / Flash | 31. 05. 2016. u 11:57 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu i nedjelju će se organizirati tradicionalna ekološka akcija čišćenja Starog grada, Neretve, njenih obala kao i samog Starog mosta.

Nositelji akcije su Ronilački klub "Neretva", čiji ronioci će čistiti rijeku Neretvu i Udruženje građana "Stari grad", koji planira očistiti ulice starog grada.

Eko akcija će se održati u subotu, 04.06. i nedjelju, 05.06. 2016. godine. Okupljanje sudionika akcije je u 10.00 sati u prostorijama RK 'Neretva' (Trg 1. maja broj 2 – na Mejdanu kod Tepe).

U akciji osim navedenih sudjeluju i Kajakaški klub "Brodari" koji ce čistiti obale Neretve i Alpinističko-sportsko penjački klub "Neretva" koji će uz pomoć opreme za visinske radove očistiti zidove kula i sami Stari most.

Sudionike eko akcije će osiguravati Interventna spasilačka služba Mostar, čiji će članovi uzeti sudjelovanje u istoj.

''Također, očekujemo natočnost prijateljskih ronilačkih klubova (Ronilački klub 'Bosna' Sarajevo, Sportsko ekološka udruga Hercegovine – SEUH, Ronilački klub 'Explorer', ronioci Vatrogasne jedinice Čapljina, Ronilački klub Jablanica i dr.), Gorske služba spasavanja Stanica Mostar i Hercegovačke gorske službe spasavanja, kluba ekstremnih sportova 'Wolf' Foča, te veliki broj građana volontera'', priopćeno je iz RK "Neretva" Mostar.

IZ RK neretva su za Bljesak.info rekli kako je zgađenje Neretve iz godine u godinu sve veće.

''Zagađenje je svake godine sve gore i gore, ali ljudi bacaju otpad nemilice. Najviše se baca namještaj, gume od auta, akumulaturi...'', rekli su iz udruženja, govoreći kako će se oni uvijek truditi i organizrati akcije kako bi bar doprinijeli čistoći Neretve.

 

Kopirati
Drag cursor here to close