Tomislavgrad

''Anđela samo što nije prohodala, da nije bilo terapija ne bi bilo ništa…''

Lifestyle / Flash | 23. 11. 2015. u 11:43 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mala Anđela  ima 20 mjeseci i s mamom Rosom redovno dolazi na terapije kod fizioterapeutkinje Antonije Jukić u Dom zdravlja u Tomislavgradu.

Mama Rosa kaže kako je Anđela rođena sa sedam i pol mjeseci i ima poteškoća da prohoda, ali se nada kako će se stanje popraviti uz pomoć Antonijinih terapija koje su dio usluga Centra za rani rast i razvoj Doma zdravlja u Tomislavgradu.

''Nakon svake nove terapije primijetimo napredak. Ona se dosta bolje kreće, želi da ustane, oslanja se na namještaj i za razliku od toga kako je bilo prije, sada je odlično i nadamo se da će se Anđelka uskoro ohrabriti da sama prohoda, čini mi se da je pitanje momenta. A, da nije bilo ove terapije, ne bi bilo ništa'', rekla je mama Rosa dok terapeutkinja Antonija ohrabruje Anđelku da se kreće dajući joj loptu dok se smije i pruža ruke za loptom…

''Ono što mi želimo kroz terapiju jeste da ne postižemo ništa ‘na silu’. Kroz igru, priču, pjevanje i pjesmice želimo bebu dobiti maksimalno. Anđelina je dolazila ranije i bila se adaptirala, potom je bila bolesna pa je bila kući i sada je ponovo u fazi adaptacije. Sad će ona krenuti da se diže, slaže igračke, pratit ćemo njene pokrete i vidjeti što je dalje potrebno'', pojašnjava terapeutkinja Antonija

Dodaje kako su svi u Centru roditeljima uvijek dostupni, a za svaku terapiju nema čekanja – ni kod djece školske dobi, a posebno beba.

Cjelokupnu priču o uslugama ranog rasta i razvoja u Tomislavgradu ispričanu kroz priče djece, roditelja i medicinskog osoblja Doma zdravlja Tomislavgrad i Centra za odgoj i obrazovanje djece i mladeži s poteškoćama u razvoju ''Nova nada'' Tomislavgrad možete pročitati na linku.

Kopirati
Drag cursor here to close