Teško bolesna

Apel za pomoć Zejni Marić iz Mostara

Lifestyle / Flash | 23. 05. 2015. u 08:54 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Kulturno-edukativni centar „Sehara“ iz Mostara, u suradnji sa svim dobrim ljudima ovoga grada i dijaspore, pokreće humanitarnu akciju za teško oboljelu Zejnu Marić.

Četrdesetpetogodišnja nezaposlena majka dvoje maloljetne djece iz Mostara, Zejna Marić, se bori s zloćudnim tumorom desnog bubrega. Lijek postoji, ali je veoma skup.

Njeno stanje se pogoršalo zadnjih dana zbog ne uzimanja lijeka Sutenta, pogoršanje se manifestira teško podnošljivim bolovima. Zejna je podnosila zahtjev za odobravanje lijeka Zavodu za javno zdravstvo FBIH koji joj nije odobrio.

Lijek Sutent košta 11 000 KM na mjesečnoj osnovi. Zejnin muž je također nezaposlen i bolestan. Zbog teške materijalne situacije u obitelji nisu u mogućnosti osigurati navedeni lijek.

''Na kraju se oslanjamo na dobre ljude i njihovu pomoć i koristimo ovu priliku da vas pozovemo da zajedno učestvujemo u dobru i u borbi za život ove majke. Pružena ruka i otvoreno srca je najvrjednije što imamo'', poručuju iz centra ''Sehara''.

Uplate se mogu izvršiti na sljedeći žiro račun, na ime Zejna Marić: 1606027200115822, Vakufska banka d.d. Sarajevo, poslovnica Mostar

Instrukcije za uplatu iz inozemstva:

Vakufska banka d.d. Sarajevo, Bosna i Hercegovina
SWIFT Code: VAKUBA22
Korisnik: Zejna ( Hasan ) Marić, 88000 Mostar, Bosna i Hercegovina
IBAN Code: BA391606027110026878

Kopirati
Drag cursor here to close