Gospodar prstenova

Arhitekti prikupljaju dvije milijarde funti za izgradnju replike Minas Tiritha

Lifestyle / Flash | 15. 08. 2015. u 08:42 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grupa arhitekata pokrenula je kampanju kako bi prikupili dvije milijarde funti za izgradnju replike u prirodnoj veličini grada Minas Tiritha iz Gospodara prstenova na jugu Engleske, prenosi Telegraph UK.

Ako uspiju prikupiti iznos za 60 dana, Tolkienovi fanovi će imati priliku da živiti i raditi u ovoj replici, čija je orginalna verzija preživjela opsadu pune snage Mordora u filmu ''Povratak kralja'' (Return of the King).

Vođa kampanje, Johnatan Willson, procijenio je da će cijena zemlje koštati 15 milijuna funti, 188 milijuna potrebno je izdvojiti za radnike i 1.4 milijardu za materijal, javio je portal Kliker.tv.

Ukoliko ostane novca nakon što se projekt završi 2023. godine, iskoristit će se za održavanje i javne servise do 2053. godine,

''Mi smo ambiciozni tim arhitekata i strukturnih inženjera čija je strast stvoriti prelijepu, inspirativnu i u potpunosti funkcionalnu repliku Peter Jacksonove interpretacije Minas Tiritha iz njegovih filmova o Gospodaru prstenova'', istaknuo je Willson za stranicu Indiegogo.com, putem koje se prikuplja novac za ovaj projekt.

Ipak, budućnost replike Minas Tiritha je upitna jer nakon 11 dana, prikupljeno je samo 400 funti.

Kopirati
Drag cursor here to close