Stigli nalazi

B.B. King nije ubijen

Lifestyle / Flash | 14. 07. 2015. u 08:44 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bluz legenda B.B. King preminuo je prirodnom smrću koja je mahom posljedica Alchajmerove bolesti priopćili su dužnosnici Nevade stavivši tako točku na optužbe njegove dvije kćerke da je gitarist ubijen.

King je preminuo u svibnju u 89. godini, a uzrok smrti su zakrčenje krvnih sudova, dijabetes, srčani udar, visok krvni tlak i oštećenje mozga zbog slabog prokrvljenija, navodi se u priopćenju ureda mrtvozornika okruga Clark.

Liječnici su uzrok smrti utvrdili posle autopsije, toksikoloških nalaza i konsultiranja neuropatologa. Obdukcijom je utvrđeno i da je King imao i nekoliko moždanih udara ali da ga oni nisu ubili, piše Tanjug.

Dužnosnici su priopćili da se time zatvara istraga o eventualnom ubojstvu koja je pokrenuta kada su njegove kćerke Karen Williams i Petty King optužile glazbenikovog dugogodišnjeg suradnika da ga je otrovao. Odvjetnik Kingove zadužbine tada je rekao da su optužbe neosnovane, podsjećaju agencije.

"U ovom trenutku sa sigurnošću možemo da kažemo da je gospodin King preminuo od prirodnih uzroka", rekao je mrtvozornik John Fudenberg. "Naša sućut obitelji i prijateljima i nadamo se da će im ovo donijeti neku vrstu završetka".

King je hospitaliziran u travnju zbog komplikacija od dijabetesa. Preminuo je 14. svibnja. Tisuće ljudi prisustvovalo je njegovoj sahrani u Memphisu.

Kopirati
Drag cursor here to close