SOS dječja sela

Besplatne radionice za djecu u Mostaru

SOS Dječija sela u BiH organizuju u Mostaru besplatne radionice za djecu povodom Dječije nedjelje
Lifestyle / Flash | 02. 10. 2024. u 09:37 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

SOS Dječija sela u BiH, u okviru Programa jačanja obitelji u Mostaru, organiziraju besplatne edukativne i kreativne radionice za djecu predškolskog uzrasta, povodom obilježavanja Dječje nedjelje. Aktivnosti će se održati u prostorijama organizacije, na adresi Rade Bitange bb, 04. listopada, od 10:00 do 12:00 sati.

Pored djece iz dječjih vrtića ''Cernica'' i ''Radobolja'' na radionicama će sudjelovati i djeca iz Programa jačanja obiteji u Mostaru a, iz SOS Dječjih sela u BiH pozivaju i sve ostale mališane predškolskog uzrasta i njihove roditelje, odnosno staratelje, da se pridruže.

''Cilj edukativnih i kreativnih radionica jeste omogućiti djeci druženje i učenje o njihovim pravima kroz igru i interakciju s vršnjacima. Obilježavanjem ovih aktivnosti u našem prostoru želimo ''otvoriti vrata'' svim našim sugrađanima koji žele da se bolje upoznaju s našim radom i našim programom podrške porodicama. Kontinuirano provodimo radionice za djecu, roditelje i za mlade'', izjavila je koordinatorica Programa jačanja porodica u Mostaru Biljana Čelan.

Program jačanja obitelji u Mostaru kroz usluge i aktivnosti koje pruža, s posebnim fokusom na edukativnu i psihosocijalnu podršku, jača porodice i podržava roditelje u izgradnji vlastitih roditeljskih kompetencija, potičući odgovorno i zdravo roditeljstvo.

Sljedeća radionica Programa bit će posvećena edukaciji žena o važnosti brige o vlastitom zdravlju i redovitim preventivnim ginekološkim pregledima.

Organizacija SOS Dječja sela u BiH brine o djeci i mladima bez roditeljskog staranja, a kroz Programe jačanja porodica radi na prevenciji izdvajanja djece iz porodice porijekla. Organizacija kroz projekte za mlade, osnažuje i mlade osobe u socijalnoj potrebi i mlade iz zajednice kroz edukacije i pripremu za tržište rada. Više informacija o načinima kako podržati rad organizacije možete saznati na stranici www.sos-ds.ba.

Kopirati
Drag cursor here to close