Vremenska prognoza

BiH obojena u žuto: Upaljen žuti meteoalarm na području gotovo cijele BiH

Lifestyle / Flash | 15. 02. 2015. u 07:35 M.A.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Jutros više oblačnosti ima u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne. U ostalim dijelovima je većinom vedro. U Bosni po kotlinama ima magle.

Temperature zraka izmjerene u 7 sati (°C) Sokolac se jutros probudio – 14 stupnjeva, Bjelašnica – 11 , Kupres – 7 , Bugojno, Sanski Most i Ivan Sedlo – 5, Sarajevo, Banja Luka, Livno i Prijedor – 4, Tuzla, Bijeljina, Doboj i Srebrenica – 3, Zvornik – 2, Bihać i Gradačac 0, Mostar i Trebinje 2 °C.

Biometeorološka prognoza danas je povoljna, a tegobe kod kroničnih bolesnika trebale bi se umanjiti. Preporučljivo je topliji dio dana provesti na otvorenom, po mogućnosti na većim nadmorskim visinama i van urbanih sredina. U jutarnjim i večernjim satima poželjno je više opreza prilikom boravka na otvorenom jer će biti hladnije, priopćeno je iz Hidrometeorološkog zavoda BiH.

U ponedjeljak se očekuje slično kao i u dane vikenda, opća slika će biti povoljnija. Tijekom jutra i večeri neophodno je posvetiti veću pozornost zaštiti od niskih temperatura. Osjetljive osobe trebale bi aktivnosti provoditi u toplijem i ugodnijem dijelu dana. S obzirom na preovladavajuće djelovanje anticiklone i početak radnog tjedna, uz povećan promet moguće je i nešto veće zagađenje zraka, naročito u gradskim sredinama.

Za područje cijele Bosne i Hercegovine upaljen je žuti meteoalarm, većinom zbog magle i ekstremno niskih temperatura. Za područje Mostara upaljen je žuti meteoalarm zbog opasnosti ekstremno niske temperature.

Kopirati
Drag cursor here to close