Bljesak.info predstavlja novi video spot za pjesmu Sova - EKG

Lifestyle / Flash | 29. 05. 2015. u 13:14 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Mostarske Sove, grupa koja postoji već 15 godina – ali od toga efektivno djeluje samo 5 godina, od 2000-2004, nakon čega dolazi do razilaženja do 2014. kada se 2 od 3 člana ponovo udružuju i nastavljaju sa radom.

Autori impresivnog arsenala pjesama, Mayer i Maca koji iza sebe imaju hitove poput „Persa From The Mahala“, „Svačija Bivša“, „Tu sam“, „Nek se zna“, te mnogih solo projekata ponovo su se predstavili publici prije nešto manje od godinu dana sa prvom pjesmom nakon 10 godina, „#Jeboto“, koja je ujedno i najavila povratak pionira bosanskohercegovačkog hip hopa. Trenutno pripremaju novi album sa kojeg su već predstavili dva singla i video spota: “#jeboto” i “U dvorištu”.

EKG je njihov treći single i spot koji označava povratak starom stilu na koji je publika navikla od Sova, socijalno osviještenoj tematici uz tvrdi hip-hop beat, koji potpisuje S.One koji će ujedno raditi i na cijelom albumu.

Bass gitaru za ovu pjesmu odsvirao je Marko Jakovljević (Mostar Sevdah Reunion), a produkciju i aranžman su radili S.One & Sove.

Spot za pjesmu radila je ekipa Magacin Kabarea, na čelu sa režiserom Emirom Kapetanovićem – koji je Mayerov dugogodišnji prijatelj i suradnik.

Kopirati
Drag cursor here to close