''Oj kamenu rodni moj''

Bogatstvo tradicije na 16. međunarodnoj Večeri folklora u Neumu

Ni visoke temperature nisu spriječile oko 250 sudionika koji su došli iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, tako da su Neumljanke i Neumljani, kao i zatečeni turisti u Neumu mogli uživati u raznolikim svečanim nošnjama i programu sudionika.
Lifestyle / Flash | 26. 08. 2024. u 08:27 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U subotu, 24. kolovoza 2024. godine, na plaži hotela Zenit u Neumu održana je 16. međunarodna Večer folklora ''Oj kamenu rodni moj'', a sve u sklopu Neumskog ljeta 2024.

Ovaj tradicionalni događaj po kojemu je Neum prepoznatljiv, na jednom mjesto okupio je kulturno umjetnička društva, vokane skupine i klape iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, odjevene u prekrasne i bogato ukrašene narodne nošnje svoga kraja.

Foto: Općina Neum / Večer folklora u Neumu

Manifestaciji je prethodilo zajedničko fotografiranje svih sudionika na bazenu hotela Sunce, a nakon toga je uslijedio svečani defile neumskom šetnicom od plaže hotela Sunce do plaže hotela Zenit u Neumu.

Voditelj cjelovečernjeg programa bio je Branko Uvodić, iskusni dugogodišnji urednik emisija HTV-a Zagreb ''Lijepom našom'' i ''Mostovi kulture''. Nastupali su: Neumske mažoretkinje iz Neuma, HKUD Lindžo iz Neuma, Ženska klapa Rozeta iz Širokog Brijega, HKUD Napredak iz Busovače, Ženska klapa Amfora iz Dubrovnika, Folklorni ansambl Zora iz Opatije, KUD Čilipi Folklor iz Čilipa, HKUD Sveti Ante iz Cima - Mostar, Ženska vokalna skupina Kraluž iz Budaševa – Sisak i Folklorni ansambl Lisinski iz Vinkovaca.

Ni visoke temperature nisu spriječile oko 250 sudionika koji su došli iz Bosne i Hercegovine i Hrvatske, tako da su Neumljanke i Neumljani, kao i zatečeni turisti u Neumu mogli uživati u raznolikim svečanim nošnjama i programu sudionika u predivnoj atmosferi.

Foto: Općina Neum / Vatromet

Na zajedničkom druženju uz večeru i pjesmu do kasno u noć u restoranu hotela Zenit uručene su zahvalnice i prigodni darovi svim sudionicima manifestacije, koji su također darivali domaćine.

Večer je završena spektakularnim vatrometom.

Organizator ovog kultunog događaja je HKUD Lindžo Neum, a glavni pokrovitelji su Općina Neum i Federalno ministarstvo okoliša i turizma.

Kopirati
Drag cursor here to close