Blagdani

Božićni sajam u Tomislavgradu: Posjetitelji degustirali domaće proizvode

Lifestyle / Flash | 22. 12. 2015. u 18:01 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pod pokroviteljstvom općine Tomislavgrad, a u organizaciji Službe za gospodarstvo, inspekciju i zajedničke poslove danas je u hotelu "Tomislav" u Tomislavgradu otvoren Božićni sajam.

Sajam je uz prigodne riječi otvorio općinski načelnik Ivan Vukadin a na njemu je bilo prijavljeno pedesetak izlagača, najviše iz Tomislavgrada, a zatim iz Livna, Kupresa, Rame, Posušja te s padina Vlašića u Središnjoj Bosni, koji su sajam prepoznali kao priliku za prezentaciju svojih radova.

Na izloženim štandovima unutar prostorija hotela Tomislav, posjetitelji su mogli degustirati autohtone ovčije, kozje i kravlje sireve, razne proizvode i likere od meda, pekmeze, kupinova vina, ajvare,...

Osim navedenog izložene su razne kreme od meda i propolisa, melemi, sapuni, ljekovite trave a nazočni su mogli vidjeti rukotvorine vrijednih ruku (zlatoveze, božićne dekoracije, raspela, jaslice, amaterske likovne radove, gusle, drvene rezbarine, vezove, heklane radove te male sakralne predmete od gipsa, drveta i dr ).

Svoje štandove su, među ostalim, imali Turistička zajednica Hercegbosanske županije, Tomislavgradske mažoretkinje, Srednja strukovna škola Tomislavgrad, Kap ljubavi, Mljekare Orman, Puđa, Kupreška mljekara, Farma Smiljanić, Eko farma Đugum, Obiteljska poljoprivredna gazdinstva Bilić, Tadić, Kovčo, Perić, Buntić, Rajić..., umjetnici Ante Braovac, Mirko Širić,

U srijedu, 23. prosinca, u 12 sati bit će upriličeno ocjenjivanje i izbor sira iz mijeha i najkvalitetnije domaće kobasice od strane profesora sa poljoprivrednih fakulteta iz Osijeka i Mostara.

Prilikom otvaranja današnjeg sajma upriličen je bogat kulturno- umjetnički program gdje su svojim nastupom izlagače i posjetitelje razveselili tomislavgradsko Kulturno umjetničko društvo, mažoretkinje a na kraju mališani iz Dječijeg vrtića.

Kopirati
Drag cursor here to close