Ljetovanja

Djeca iz Srebrenice na ljetovanju u Neumu

Lifestyle / Flash | 25. 07. 2011. u 15:20 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U organizaciji Udruženja žena "Amika" iz Srebrenice, 15 djece uzrasta iznad 14 godina danas je otputovalo na dvotjedno besplatno ljetovanje u Neum.

"Već nekoliko godina, uz pomoć stranih donatora osiguravamo besplatno ljetovanje za djecu koja pohađaju radionice i uključena su u aktivnosti ovog udruženja. Većini djece ovo je prvi odlazak na ljetovanje na moru gdje će biti u prilici pohađati školu plivanja jer su većinom neplivači. Sudjelovat će u radu kreativnih radionica i družiti se s vršnjacima iz Tuzle, Gornjeg Vakufa - Uskoplja, Orašja, Sombora i Vukovara", izjavila je menadžer ovog udruženja Jelena Beatović.

Ona je istakla da je cilj organiziranja ovog ljetovanja da se djeca, uz odmor na moru, međusobno upoznaju, druže, upoznaju s kulturom i načinom života drugih, da izgrađuju međusobno povjerenje i da se uče toleranciji i različitosti.

Za djecu iz Srebrenice bit će organiziran i jednodnevni izlet u Dubrovnik. Posredstvom Organizacije "Snaga žene" iz Tuzle, na ljetovanju je bilo još 35 dječaka i djevojčica iz Srebrenice. Oni su boravili osam dana u Rijeci i vratili su se proteklog vikenda.

"Već nekoliko godina organiziramo ljetovanje za mališane iz Srebrenice. Oni su imali priliku da sudjeluju u radionicama, a posjetili su i znamenita mjesta u ovom području. Njihov gost je bio i Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske", izjavila je dr. Branka Antić - Štauber, menadžer Organizacije "Snaga žene".

Kopirati
Drag cursor here to close