SAFMO i MHM

Prostor gdje će igra i smijeh dobiti novu nadu: Oslikano dvorište Pedijatrijske klinike u Mostaru

"Sa zadovoljstvom dijelimo vijest o divnoj suradnji s Mostar Half Marathon-om, koji su, uz sve svoje doprinose, odlučili podržati dovršavanje nove Pedijatrijske klinike u Mostaru.''
Lifestyle / Flash | 19. 07. 2024. u 12:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvorište nove zgrade pedijatrijske klinike Sveučilišne kliničke bolnice Mostar, kao rezultat suradnje Mostar Half Marathona i Street Arts Festivala, dobilo je novi izgled.

Vijest o ovom umjetničkom doprinosu podijelili su i ispred SAFMO-a, navodeći kako im je ova inicijativa bila jedno od najljepših iskustava, ''kako osobno tako i za kolektiv koji čini ovaj festival''.

Foto: PR / Djelovanje koje inspirira...

"Sa zadovoljstvom dijelimo vijest o divnoj suradnji s Mostar Half Marathon-om, koji su, uz sve svoje doprinose, odlučili podržati dovršavanje nove Pedijatrijske klinike u Mostaru. Ova misija, kroz Humanitarnu utrku, Mostar Half Marathona, uključila je mnoge druge organizacije i pojedince, a kroz likovnu umjetnost, također i nas. Naš umjetnički doprinos – oslikavanje murala tj. zidova unutarnjih dvorišta za djecu, koja do sada nisu imala priliku za dovoljno igre – jedno je od naših najljepših iskustava, kako osobno tako i kao kolektiva koji predstavlja Street Art Festival u Mostaru. Nova pedijatrijska klinika neće samo pružati medicinsku skrb, već će stvoriti prostor gdje će igra i smijeh čuvati nadu'', istaknuli su organizatori Street Arts Festivala Mostar.

Foto: PR / Djelovanje koje inspirira, unapređuje i stvara pozitivne rezultate...

Iz tima Mostar Half Marathona naveli su kako su prvi koraci opremanja igraonica i oslikavanja veselih murala, gdje su umjetnice Maja Rubinic i Karla Ćosić vještim potezima kista ispred Street Arts Festivala Mostar uljepšale zidove igraonica, u potpunosti kompletirani te se raduju konačnom otvaranju.

''Ova suradnja između SAFMO-a i MHM-a, predstavlja zajedničku predanost u stvaranju. No ipak, ne samo kroz vlastiti kreativni izraz, već kroz zajedničko djelovanje koje inspirira, unapređuje i stvara pozitivne rezultate'', poručili su.

Kopirati
Drag cursor here to close