U zdravlje ;)

Dobro je popiti 2,5 litre piva ili bocu vina dnevno

Lifestyle / Flash | 14. 10. 2015. u 08:54 A.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Doktor Kari Poikolainen već desetljećima proučava utjecaj alkohola na ljudski organizam. Inače, ovaj doktor godinama je radio za Svjetsku zdravstvenu organizaciju, a sada je došao do zaključka da je alkohol štetan samo ako se dnevno konzumira u većim količinama.

Doktor tvrdi da dnevno možete popiti 2,5 litre pive ili bocu vina bez ikakvog straha za organizam. On također vjeruje da je zdravije popiti čak i malo više od dnevne preporučene količine nego biti antialkoholičar, prenose NN.

Na ove njegove tvrdnje odmah su se oglasili i drugi znanstvenici koji tvrde da je alkohol ipak štetan i da se njegovim konzumiranjem više šteti nego što se doprinosi zdravlju.

Postoje brojna istraživanja koja se trude dokazati i utjecaj piva i vina na zdravlje. Pa se tako za pivo ističe da ne sadrži masnoće, kolesterol, ali je bogat hranjivim tvarima poput vlakana, magnezija, selena, kalija, fosfora, kroma i vitamina B kompleksa.

Nekoliko znanstvenih istraživanja je pokazalo da je pivo dobro za opće zdravlje i djeluje preventivno na mnoge bolesti. Pivo također smanjuje rizik od srčanih oboljenja, djeluje preventivno na formiranje bubrežnih kamenaca, smanjuje rizik od moždanog udara, jača kosti i djeluje preventivno na pojavu raka prostate.

Vino pak snižava razinu kolesterola, štiti srce i održavaj krvne žile fleksibilnima te smanjuje rizik od nastanka krvnih ugrušaka, regulira razinu šećera u krvi, jača imunitet, čuva mozak …

No bez obzira na sve zdravstvene prednosti, uvijek pazite na dozu.

Kopirati
Drag cursor here to close