9. siječanj

Dodik uz pomoć Kusturice priprema spektakl za Dan Srpske

Lifestyle / Flash | 07. 01. 2016. u 17:05 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dodik je odlučio da 9. siječanj ove godine proslavi spektakularno, a ideje u organiziranju proslave dao mu je njegov blizak prijatelj Emir Kusturica, piše Slobodna Bosna.

Što se tiče sigurnosnog aspekta, zbog dolaska velikog broja visokih dužnosnika iz Srbije, angažirane su sve strukture u MUP-u RS-a.

Kako SB saznaje, na ulicama Banja Luke, očekuje se rekordan broj policajaca. Oni će prema, naredbi ministra MUP-a RS-a Dragana Lukača, biti raspoređeni na svakih sto metara. Također, snajperisti su dobili raspored da od 11 do 17 sati budu na krovovima desetak zgrada u samom centru grada.

U Banja Luci će biti obustavljen promet u širem centru grada. I to u ulici Aleja Svetog Save - na dijelu od Gundulićeve ulice do Bulevara vojvode Petra Bojovića i u Ulici Kralja Petra prvog Karađorđevića - na dijelu od Aleje Svetog Save do Ulice olimpijskih pobjednika.

Iz Gradske uprave je priopćeno da će u ulici Aleja Svetog Save promet biti obustavljen od 12.00 do 15.00 sati, a u Ulici kralja Petra Prvog Karađorđevića od 14.00 sati pa nadalje.

Za vrijeme trajanja obustave prometa u ovim ulicama bit će izmijenjene linije javnog prijevoza, a promet će regulirati veliki broj pripadnika MUP-a RS-a.

Nakon odluke Ustavnog suda BiH, koji je Dan Republike Srpske, koji se obilježava 9. siječnja, proglasio neustavnim, Dodik je najavio da će Dan RS-a slaviti još pompoznije i jače nego do sada.

Kako piše Slobodna Bosna, Dodik je Tomislavu Nikoliću rekao da će o proslavi 9. siječnja, koju on organizira, pričati cijela regija.

Kopirati
Drag cursor here to close