Intervju

Doktor Vrca: Integrativna medicina i termoregulacija predstavljaju budućnost liječenja

Lifestyle / Flash | 05. 10. 2015. u 10:13 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dr. Kenan Vrca, vlasnik Planeta zdravja za Bosnu i Hercegovinu, svjetske licence koja svoje usluge odnedavno nudi i mostarskoj javnosti, govorio nam je u tom povodu o Integrativnoj medicini, termoregulaciji, balansiranju organizma, dijagnostici i terapiji, hladno cijeđenim uljima dobivenim nanotehnologijom, te svemu novom i nepoznatom što ova grana medicine predstavlja.

Doktore Vrča recite nam molim Vas šta ustvari predstavlja Integrativna medicina ?

Pojam Integrativne medicine predstavlja popriličnu nepoznanicu široj javnosti s obzirom da se na našim prostorima naučno izučava jedino na Medicinskom fakultetu Beogradskog univerziteta, dok odavno u ostatku Europe i Sjeverne Amerike predstavlja sve popularniji i moderniji način liječenja, o čemu nam govori podatak Američkog instituta za zdravlje iz 2005.godine prema kojem je broj posjeta pacijenata ljekarima koji praktikuju Integrativnu medicinu prevazišao broj posjeta ljekarima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti.

Ono po čemu se Integrativna medicina najviše razlikuje od oficijelne-konvencijalne medicine jeste izričit naglasak na prevenciji i održavanju zdravlja, ljekari integrativne medicine postavljaju pacijenta u centar svog interesovanja tako što upoznaju pacijentovu historiju bolesti, njegovu psihosocijalnu situaciju, ishranu, fizičku aktivnost, način na koji se nosi sa stresom i kojim je sve hemikalijama i lijekovima bio izložen, te koriste sve raspoložive terapeutske pristupe i discipline prilikom pacijentovog liječenja da bi došli do stvarnog uzroka njegovih tegoba.

Također u integrativnoj medicini reafirmiše se važnost partnerskog odnosa između ljekara i pacijenta, za razliku od oficijelne, konvencijalne medicine u kojoj se ljekar prema pacijentu ponaša kao autoritet.

Za početak kojom metodom Integrativne medicine se Vi bavite ?

Riječ je o metodi termoregulacije, koja se sastoji od dijagnostike i terapije.
Dijagnozu postavljamo specijaliziranim analizatorom koji mjeri temperaturu tijela postavljanjem senzora na 5 strateških mjesta, što dovodi do cjelokupne analize organizma za 3 minute očitavanjem više od 130 parametara, dakle kompletan test stanja organizma bezbolno, bezkrvno, bezbjedno i što je najvažnije neškodljivo za sve.

S druge strane, terapija se sastoji od podešavanja temperature tijela,  u okviru terapijskog procesa kojeg čine tri nivoa, odnosno upotreba 100 % prirodnih hladno cijeđenih ulja obrađenih nanotehnologijom, tretman limfe (tečnosti koja je najodgovornija i najvažnija za čišćenje unutrašnjih otrova našeg organizma), te savjeti o pravilnoj i zdravoj ishrani,  kojima postižemo balans metabolizma.

Dakle, našom dijagnostikom odnosno mjerenjem temperature na strateškim mjestima moguće je znati koje hranjive tvari nedostaju organizmu i šta to izaziva disbalans, a na osnovu kojeg nastaju simptomi, s druge strane uvođenjem hranjivih tvari u formi nanotehnologije putem hladno cijeđenih ulja, balans u tijelu kao i njegova prirodna otpornost se obnavljaju, dopuštajući tijelu da se bori protiv uzroka i liječi sebe prirodnim i dugotrajnim načinom.

Spomenuli ste upotrebu ulja obrađenih nanotehnologijom, šta to znači, možete li ih pobliže objasniti i da li su najvažniji nivo vaše terapije ?

Znači da su molekularno obrađena, direktno se vežu za ćeliju, odnosno nakon njihovog konzumiranja dolazi do direktne absorpcije u ćelijsku membranu, zbog čega se ova ulja i razlikuju od svih drugih, a što je revolucionarno postignuto upravo zbog njihove obrade nanotehnologijom.

Našim nerafinisanim hladno cijeđenim uljima rješavamo najširi dijapazon mogućih problema ili oboljenja, od viskog i niskog krvnog pritiska, akni, problema sa štitnom žijezdom, želučanih, srčanih, bubrežnih problema i oboljenja, alergija, ishemija, regulacije protoka limfe, problema sa tjelesnom težinom, regulacije cirkulacije krvi, problema sa disajnim putevima, preko holesterola, sportskih povreda, smanjena energije organizma.

Njihova djelotvornost i učinci su višestruko puta dokazani, a najnoviji primjer jeste naučna studija japanskih naučnika Prof.dr. Yashuiro Shimotsuur-e i Prof. dr. Yashiaki Omure o učincima ulja 10 i ulja 80 proizvoda i vlasništva Planeta Zdravja koji su korišteni kao čistači radioaktivnosti iz organizama ozračenih pacijenata nakon nuklearne katastrofe koja je pogodila japansku Fukushimu 2011.godine.

Naime, kod pacijenata koji su uzimali ulje 80 došlo je do 83% smanjena radioaktivnosti, a kod onih koji su koristili ulje 10 uopće nije bilo radioaktivnosti, a koju su pomenuti naučnici mjerili tzv. Gajgerovim brojačem.

Također, jedan od zaključaka ove studije, a koju su obznanili na 7. Europskom kongresu Integrativne medicine održanom u Beogradu u oktobru prošle godinu, je između ostalog bio, da ova ulja imaju izniman antikancerogeni efekat, te višestruk zaštitini efekat na srce kod srčanih oboljenja.

Konzumiranje naših ulja sigurno najviše doprinosi reguliranju disbalansa organizma, međutim ukupan učinak i dugoročno poboljšanje stanja pacijenta nemoguće je bez preostala dva nivoa naše terapije odnosno regulisanja limfe, te savjeta o pravilnoj i zdravoj ishrani.

I za kraj možete li nam reći kada i gdje vas zainteresovani mogu pronaći u Mostaru ?

Idući termin kojeg smo u Mostaru jeste u subotu 17. listopada, nalazimo se u ordinaciji iznad ljekarne Lupriv 8  na Bulevaru kod Hitne pomoći, a za eventualna zakazivanja zainteresirani mogu nazvati na brojeve telefona: 061 210 862 ili 036 321 353.

Kopirati
Drag cursor here to close