50.000 eura

Donacija Baby Lasagne ide u prave ruke: "Uljepšao nam je dan, predivna, velika gesta!"

Prim.dr. Milivoj Novak, zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb rekao je kako se radi o prekrasnoj gesti te se zahvalio mladom istarskom glazbeniku.
Lifestyle / Flash | 16. 05. 2024. u 14:19 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Baby Lasagna je od Vlade RH dobio nagradu od 50.000 eura za svoj odličan uspjeh na Eurosongu i promociju Hrvatske, a zatim je na društvenim mrežama objavio kako će taj novac donirati te da postoje drugi kojima će taj novac puno više pomoći.

Zahvalni

"Ovim putem molim gospodina Plenkovića da u moje ime, te ime hrvatske Vlade, donira 25.000 eura Zavodu za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom 'Mladen Ćepulić'. Nadalje, ostalih 25.000 eura volio bih donirati Zavodu za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica KBC Zagreb. Hvala", napisao je Lasagna na svom Instagram profilu.

Prim.dr. Milivoj Novak, zamjenik ravnatelja KBC-a Zagreb rekao je za 24 sata kako se radi o prekrasnoj gesti te se zahvalio mladom istarskom glazbeniku.

"Za dva mjeseca u novim prostorima otvaramo Zavod za pedijatrijsku hematologiju, onkologiju i transplantaciju krvotvornih matičnih stanica i s Markovim doniranim novcem ćemo sigurno nešto kupiti za taj odjel. Hvala mu od srca", poručio je dr. Novak, i sam specijalist pedijatrije.

Marku je zahvalan i prof.dr. sc. Goran Roić, ravnatelj Klinike za dječje bolesti u Klaićevoj gdje se nalazi Zavod za pedijatrijsku onkologiju i hematologiju s dnevnom bolnicom 'Mladen Ćepulić'.

Sretni i ushićeni 

"Dok je pjevao, svi smo navijali za Marka, a sada nam je pokazao i koliko je velik čovjek", rekao je za 24sata Roić, presretan zbog geste hrvatskog predstavnika na Eurosongu.

"Uljepšao nam je dan, predivna, velika gesta! Donacija nam puno znači, i bit će iskorištena za liječenje i brigu o najmanjim onkološkim bolesnicima. Novac ćemo utrošiti na poboljšanje uvjeta njihovog boravka kod nas, i na samo liječenje, utvrdit ćemo prioritete", ističe Roić, vidno sretan zbog onoga što je Purišić odlučio učiniti s novcem.

Na kraju otkriva da će Marka svakako pozvati u posjet bolnici kad za to nađe vremena.

"Bilo bi nam jako drago da dođe, nadam se da će uspjeti", napominje dr. Roić.

'Klaićeva' je obnovi, a ovog ljeta, između ostalog, kreće obnova kirurškog odjela hitnog prijema, kroz koji godišnje prođe po 50.000 malih pacijenata.

Kopirati
Drag cursor here to close