„Indija, profil

Festival Indije u Mostaru

Lifestyle / Flash | 09. 03. 2015. u 09:32 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Narodnom pozorištu Mostar u četvrtak 12. ožujka 2015. s početkom u 19 sati bit će upriličen Festival Indije u Mostaru.

U sklopu programa festivala bit će upriličena projekcija dokumentarnog filma „Indija, profil“. U glazbenom dijelu nastupit će indijska glazbena legenda Pandit Bhajan Sopori i Veleposlanik Indije, Nj.E. Malay Mishra dat će izjavu za medije prije početka.

Ulaz je slobodan, a svi građani Mostara su pozvani i dobro došli na ovaj kulturni događaj.

Pogledajte kako je protekao ovaj događaj u prosincu prošle godine.

Glazbena legenda pandit Bhajan Sopori sam po sebi predstavlja cijelu jednu instituciju. Smatra se kulturnim mostom koji spaja državu Jammu i Kašmir s ostatkom Indije, a nazivaju ga “svecem santoora” i “kraljem struna”.

Živuća legenda i glazbeni genij Pandit Bhajan Sopori aktivan je u brojnim područjima djelovanja: on je izuzetni kompozitor i glazbenik, kao i muzikolog, profesor, pisac, pjesnik i izuzetno ljudsko biće; on sam predstavlja čitavu jednu instituciju. Smatra se kulturnim mostom između države Jammu i Kašmir i ostalih dijelova Indije i nazivaju ga “svecem santoora” i “kraljem struna”.

Rođen je u Sringaru (Kašmir) u obitelji glazbenika, čuvene 300 godina stare kašmirske loze ‘Sufiana Gharana’ – vodeće u izvođenju glazbe na santooru.

Kopirati
Drag cursor here to close